Een dagje met Cecilia bij de gemeente Molenlanden

De praktijk van een trainee

Vandaag neem ik jullie mee in een dagje als trainee projectleider bij de gemeente Molenlanden. Molenlanden is een gemeente die zelf organiserend werkt, waardoor je veel vrijheid hebt als werknemer maar ook veel verantwoordelijkheid. Op dit moment loop ik mee in 7 projecten waarvan ik in 2 projecten de projectleiders ondersteun. Molenlanden is niet makkelijk te bereiken met het ov waardoor ik na de bushalte een stuk fiets om bij het gemeentekantoor aan te komen.

8.30 Ik ben aangekomen op kantoor waar ik mijn laptop opstart en mijn collega’s gedag zeg. Vandaag starten we met een teamoverleg, en ik begin met het checken en beantwoorden van mijn e-mails.

9.00 Het teamoverleg is bedoeld voor kennisdelen van het team, we nemen de week door en iedereen kan even vertellen waar hij/zij mee bezig is. In het teamoverleg komt iemand zich voorstellen die onze jurist is, zodat wij als team met haar kennis kunnen maken.

10.00 Aansluitend is er een projectleidersoverleg. In dit overleg kwam naar voren dat we gaan werken met een nieuw financieel systeem en dat daar trainingen voor zijn georganiseerd. Tevens bespreken projectleiders wat ze tegenkomen in hun projecten.

11.00 Daarop aansluitend is een overleg waarin de projectleiders met de teamleider over een nota over de ontwikkeling van de projectleiders spreken. In onze gemeente starten naast mij ook nog 2 andere projectleiders. We bespreken hoe we onze ontwikkeling zo goed mogelijk kunnen laten verlopen.

12.30 Het is tijd voor een pauze, samen met mijn collega’s wandel ik een heerlijk stuk door de Molenlandse polder.

13.00 Hierna is er tijd voor het beantwoorden van mails en wat ondersteunende taken binnen mijn projecten. Ondersteunende taken kunnen zijn; het opstellen van een agenda voor een projectgroep, een afspraak inplannen met projectleden of notities uitwerken die ik heb gemaakt tijdens een projectgroep.

15.00 Ik heb een meeting met andere trainees van de TPNG waarin we bespreken hoe we potentiële geïnteresseerde kandidaten bij de TPNG kunnen betrekken.

16.00 Ik werk nog aan een projectopdracht voor een van mijn projecten in Giesse-Oudekerk waarbij een nieuwe school en 11 woningen worden gebouwd. Hierna is het tijd om mijn laptop af te sluiten en zit mijn werkdag erop.

Tags :
De praktijk van een trainee
Share This :

Have Any Question?

Do not hesitage to give us a call. We are an expert team and we are happy to talk to you.