De introductiedag van Kathy in Eindhoven

De praktijk van een trainee

Kathy Trommelen is één van de trainees van het programma 2023/2024. In deze blogs schrijven trainees regelmatig over wat zij beleven als startend projectleider.

Ik sta ‘s ochtends om 06:15 op. Dan maak ik mezelf klaar en loop in een klein rondje met onze hond Leffe. Hierna moet ik net geen 10 minuten lopen naar de bus. Ik woon in Den Bosch dus rijden er vanuit daar genoeg treinen naar Eindhoven Centraal. Aangekomen in Eindhoven loop ik ook naar het Stadhuis. Normaal werk ik op het stadskantoor maar voor de introductiedag moest ik in het Stadhuis zijn. Hier werden we ontvangen met lekkere koffie van de baristabar.

10:30 Nu was er een presentatie over de politiek bestuurlijke omgeving en Eindhoven als organisatie. Eindhoven is een stad met ongeveer 240.000 inwoners en behoort daarmee tot een van de vijf grootste steden van Nederland. Hier zit dan ook een grote organisatie achter waar ze meer uitleg over hebben gegeven.

11:30 Mieke is wethouder van wonen, wijken, ruimte en dienstverlening binnen de gemeente Eindhoven. Mieke vertelde over haar functie als wethouder, hoe bijvoorbeeld een week eruit ziet.

12:00 pauze. Er werden lekkere broodjes verzorgd voor de introductiedag. Op een normale werkdag eet ik weleens in de kantine. Wist je dat: In 2022 de raad ‘motie Carnivoor? Geef het door!’ aangenomen heeft waardoor het assortiment standaard plantaardig en vegetarisch is. Goed hè!

12:30 Er is een stadswandeling georganiseerd. Een stedenbouwkundige gaf de rondleiding waardoor we vanuit een andere invalshoek leuke weetjes te horen kregen over de stad. Zo heeft de gemeente in de straat ‘Demer’ verschillende stenen liggen. Dit is zodat de gemeente de reactie van inwoners kon zien op de verschillende stenen voor de nieuwe bestrating van het stadscentrum.

14:00 Waren we weer terug in het stadhuis waar we de workshop integriteit kregen. Hierbij worden onder andere verschillende dilemma’s voorgelegd voor jou in de rol als ambtenaar en hoe jij zou handelen.

15:30 De ambtseed. Uiteraard hoort bij een functie binnen de gemeente het afleggen van de ambtseed.

16:30 Het afleggen van de eed werd afgerond met een gezellige borrel met de hele groep waarna de dag ook weer voorbij was.

Tags :
De praktijk van een trainee
Share This :

Have Any Question?

Do not hesitage to give us a call. We are an expert team and we are happy to talk to you.