Trainee Programma Nederlandse Gemeenten

Voor de beste start als beginnend projectleider bij de gemeente Alphen aan den Rijn

Traineeships bij de gemeente Alphen aan den Rijn

Bij TPNG hebben we mooie traineeplaatsen in Alphen aan den Rijn

Gespecialiseerd ontwikkelprogramma

Dedicated trainee programma voor startende projectleiders

Trek een jaar samen met andere trainees op

Samen maatschappelijke impact en plezier maken

Meer weten of direct solliciteren?

Chat met ons of bel
085 – 732 57 45.

Pak jij de regie bij fysieke projecten? Word trainee bij de gemeente Alphen aan den Rijn

Wil jij werken aan fysieke projecten en daarbij écht de regie hebben? Het Trainee programma Nederlandse Gemeenten biedt jou een vliegende start als beginnende projectleider bij de gemeente Alphen aan den Rijn. Met een sterk opleidingsprogramma, individuele coaching en begeleiding door een ervaren projectleider, ga je binnen één gemeente aan de slag met verschillende fysieke projecten, maar ben jij onderdeel van een landelijk netwerk van trainees. Zo heb jij de ruimte om te ontdekken wat bij jou past en jezelf op persoonlijk en professioneel vlak snel te ontwikkelen, terwijl je bouwt aan een netwerk waar je de rest van je gemeentelijke carrière profijt zal hebben.

Waar jij aan kunt werken

Binnen het fysieke domein kan jij te maken krijgen met een diversiteit aan belangrijke maatschappelijke opdrachten. Denk aan het verbeteren van de verkeersveiligheid, de herinrichting van straten en projecten rondom zonne-energie, etc. We bieden jou binnen je ontwikkelprogramma tot toekomstig projectleider de kans om direct impact te maken.

Waar jij aan kunt werken…

Opgaven

Binnen ons traineeship hebben we diverse mooie opgaven voor je liggen.

Waar jij aan kunt werken

Opgaven

Hoi, ik ben Bob van der Zande, Teammanager Projectmanagement gebiedsontwikkeling bij de gemeente Alphen aan den Rijn. Leuk dat je interesse toont voor het trainee programma van de TPNG om als startende projectleider aan de slag te gaan. Graag leren we je beter kennen. Wist je dat je binnen Alphen aan den Rijn aan prachtige projecten kunt werken? Om je een beeld te geven, hieronder een aantal voorbeelden van projecten waaraan je mogelijk gaat werken.

Nieuwe woningen locatie Nieuwe Sloot – President Kennedylaan
  Nieuwe woningen locatie Nieuwe Sloot – President Kennedylaan

  Nabij het centrum van Alphen aan den Rijn bevindt zich een indoorrackethal en een buitentennisaccommodatie. We onderzoeken de mogelijkheden om deze faciliteiten op een ander plek in Alphen aan den Rijn te plaatsen. Op de achterlaatlocatie worden 300 tot 340 woningen gebouwd.

  Nieuwe woningen Mendelweg Boskoop
   Nieuwe woningen Mendelweg Boskoop

   Op het terrein van de voormalige Immanuelschool in Boskoop willen we 23 eengezinswoningen laten bouwen. Het gaat om sociale huurwoningen voor (jonge) gezinnen.

   Florissant Wonen - Boskoop
    Florissant Wonen – Boskoop

    Aan de westzijde van Boskoop, dichtbij het NS-station, wordt het nieuwbouwproject Florissant Wonen gerealiseerd. In deze nieuwe, ruim opgezette wijk worden 83 woningen gebouwd.

    Woningbouw Spoorlaanzone - Zwammerdam
     Woningbouw Spoorlaanzone – Zwammerdam

     De locatie Spoorlaanzone is ca. 2,5 ha groot en biedt ruimte voor ongeveer 120 koop- en huurwoningen in verschillende prijsklassen voor diverse doelgroepen; van herenhuis tot gezinswoning en van appartement tot studio.

     Stationsomgeving
      Stationsomgeving

      Aan de Noordpoolsingel realiseert Woonforte een appartementencomplex voor 199 sociale huurwoningen en 58 huurwoningen in het middensegment. Het gebouw heeft een trapeziumvormige footprint van circa 25 x 200 meter en ligt evenwijdig aan het spoor.

      Dorpshuis Hazerswoude-Rijndijk
       Dorpshuis Hazerswoude-Rijndijk

       Met ruimte voor een basisschool, sportzaal, bibliotheek, serviceplein en kinderdagverblijf.

       Gnephoek
        Gnephoek

        De Gnephoek is een polderlandschap aan de noordwestkant van Alphen aan den Rijn. We onderzoeken of we daar 5.500 nieuwe woningen kunnen ontwikkelen. Ook kijken we of het verbeteren van de natuur (zoals verminderen van CO2- en stikstofuitstoot) en het uitbreiden van de stad samen kunnen gaan. We spraken met verschillende overheids- en marktpartijen en gingen in gesprek met belangenorganisaties en informeerden direct omwonenden over het proces. Het resultaat hiervan hebben we samengevat in een plan. Dit noemen we: het Contourenplan Gnephoek. Dit plan is inmiddels vastgesteld binnen de gemeente. Ook Rijk en Provincie hebben ingestemd. De vervolgstap in 2024 is het opstellen van het masterplan Gnephoek.

        Treinstation Hazerswoude Rijndijk
         Treinstation Hazerswoude Rijndijk

         De provincie Zuid-Holland, NS, ProRail en het Ministerie van I&W hebben met elkaar het traject Leiden-Utrecht en daarmee ook het station in Hazerswoude-Rijndijk. In november 2020 stemde het Rijk in met het nieuwe station Hazerswoude-Rijndijk op voorwaarde dat er vier keer per uur de hele dag een trein kan rijden. Uit onderzoek blijkt dat dit mogelijk is. Het plan voor het nieuwe station Hazerswoude-Rijndijk en de dienstregeling worden nu uitgewerkt door ProRail, NS, gemeente Alphen aan den Rijn en de provincie Zuid-Holland. Er moet nog veel worden voorbereid en de uiteindelijke realisatie zal meerdere jaren in beslag nemen. Het is de ambitie van de betrokken overheden om alle maatregelen in 2026 te hebben gerealiseerd

         Herontwikkeling Diamantstraat
          Herontwikkeling Diamantstraat

          In Alphen aan den Rijn-Noord staat het Scala College en de Arena sporthal. De leerlingen van het Scala College zijn verhuisd naar een nieuw schoolgebouw. De sporthal is aan het eind van zijn technische levensduur. Beide gebouwen worden gesloopt om plek te bieden aan ongeveer 150 tot 180 woningen. Het opstellen van het Ruimtelijk Kader doen we samen met de omwonenden en andere personen die ermee te maken krijgen Nu loopt het participatietraject In het 3e kwartaal 2024 willen we het Ruimtelijk Kader vaststellen met de begroting die de grondkosten en grondopbrengsten van een gebiedsontwikkeling in kaart brengt

          Energietransitie

          We hebben in Nederland een grote opgave met de energietransitie. Ga jij bijdragen aan deze opgave?

          Stads- en gebiedsontwikkeling

          Gebiedsontwikkeling, nieuwe wijken, stadscentra, achterstandswijken. Help je mee?

          Sociale vraagstukken

          Preventie rond alcohol, drugs, huislijk geweld. Betere zorg, algemene voorzieningen en cultuur. Denk jij mee over oplossingen?

          Het verhaal van trainee Jeroen

          Trainee

          Jeroen is in februari 2023 begonnen bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Na zijn studie bestuurskunde had hij eerst een jaartje een break genomen en wilde vervolgens aan de slag bij een gemeente.

          Waarom trainee worden?
          Natuurlijk ga jij binnen het trainee programma werken aan belangrijke maatschappelijke thema’s. Maar ons traineeship biedt zoveel meer:

          • Een vliegende start als beginnend projectleider

          Na het trainee programma van één jaar ga je, bij een wederzijdse klik, verder in vaste dienst bij de gemeente Alphen aan den Rijn. Wij geloven in de aanpak om direct aan de slag te gaan op één vaste plek, waarmee je verschillende projecten uit het fysieke domein gaat ontdekken. Zo ga je efficiënt en effectief aan de slag, ontdek je jouw kracht en leer je het meest.

          • Ervaren en intensieve begeleiding

          Tijdens ons trainee programma ga je tezamen met een gespecialiseerde projectleider aan de slag met verschillende projecten binnen Alphen aan den Rijn. Vanuit ons begeleidingsteam krijg je een ervaren (externe) projectleider als coach, die je het hele jaar door begeleidt. Je kunt dus altijd op hem of haar terugvallen als je ergens tegenaan loopt.

          • Hechte groep trainees & groot landelijk netwerk

          Naast het netwerk van VPNG, bouw je ook onderling met je medetrainees een netwerk en goede band op. Het zijn leeftijdgenoten die je regelmatig ziet en die allemaal in dezelfde flow zitten om als projectleider maatschappelijke impact te gaan maken. Van dit netwerk ga je de rest van je gemeentelijke carrière veel profijt hebben!

          Jouw nieuwe collega´s?

          Collega´s

          Managers uit Alphen aan den Rijn leren je graag kennen.

          Peter Klompen
           Peter Klompen

           Na mijn studie Tuin en Landschapsinrichting ben ik bij het latere Arcadis gestart. In 20 jaar heb ik daar ervaring opgedaan in het aansturen van ruimtelijke ontwikkelingsvraagstukken. Ik verzorgde voor veel projecten het project- en procesmanagement en ben vooral actief geweest in concept-, locatie- en gebiedsontwikkeling. In 2008 ben ik overgestapt naar gemeente Alphen aan den Rijn, waar ik sturing heb gegeven aan de transformatie van een bedrijventerrein en waar ik momenteel het programmamanagement voor de ontwikkeling van de noordelijke Stadsrand verzorg. In de aansturing van teamleden geloof ik in zelfontplooiing. Ik stuur teamleden liever niet aan op instructieniveau, maar wil ruimte geven aan eigen ontdekkingen en inzichten. Vanuit het motto “een tegenslag komt niet als een verrassing” verwacht ik van teamleden dat ze mij tijdig informeren/bevragen als op het pad van de invulling van een opdracht belemmeringen liggen, zodat we samen naar een oplossing kunnen zoeken.

           Henny Hessel de Mol-Ruig
            Henny Hessel de Mol-Ruig

            Ik werk alweer heel wat jaren als projectleider bij de gemeente Alphen aan den Rijn, zowel aan kleine woningbouwlocaties als aan grotere uitleglocaties. Sinds een aantal jaar ook aan infrastructurele projecten meestal met andere overheden zoals de provincie. In het geval van het station ook samen met ProRail. Leuke projecten met een bijzondere dynamiek. Ik vind het samenwerken, zowel in interne projectgroepen, als tussen de verschillende partijen, een van de leukste aspecten van het werk. En dat met het zelfde doel, het realiseren van het project.

            Ad van der Heijden
             Ad van der Heijden

             Mijn naam is Ad van der Heijden, geboren en getogen Rotterdammer. HBO/WO-geschoold in bouwkunde & bedrijfskunde en heb ruim 35 jaar werkervaring in plan-, project- én (her)gebiedsontwikkeling van woningbouw en commercieel vastgoed. Ik ben sinds 2022 als senior projectmanager werkzaam bij de gemeente en begeleid momenteel een tweetal herontwikkelingslocaties waar uiteindelijk 350 tot 500 woningen moeten komen. Ik ben een beelddenker, hanteer het projectmatig werken en ben duidelijk in wat ik van anderen verwacht. Ik vind het mooi als collega´s out-of-the-box denken en we mensen kunnen meenemen naar een doel. Graag draag ik mijn kennis over aan de jongere generatie.

             Ben jij dit?

             Kracht

             Startende projectleiders zijn actiegericht, willen concrete zaken voor elkaar krijgen en geven handen en voeten aan beleid.

             Haarlem

             Leegstaande kantoren maken plaats voor 2750 moderne woningen, gezellige buurten en veel groen. Er komen nieuwe winkels, voorzieningen en horeca. Ga jij hieraan meewerken?

             Alphen aan den Rijn

             Voor de gemeente Alphen aan den Rijn zoeken we trainees die aan de slag willen met gebiedsontwikkeling.

             Eindhoven

             Voor de gemeente Eindhoven zoeken we een trainee die aan de slag wil met meerdere fysieke projecten.

             Alphen aan den Rijn
             Alphen aan den Rijn

             Bloemendaal / Heemstede
             Bloemendaal / Heemstede

             Eindhoven
             Eindhoven

             Tilburg
             Tilburg

             Vught
             Vught

             Texel
             Texel

             Gooise meren
             Gooise meren

             Haarlem
             Haarlem

             Leegstaande kantoren maken plaats voor 2750 moderne woningen, gezellige buurten en veel groen. Er komen nieuwe winkels, voorzieningen en horeca. Ga jij hieraan meewerken?

             Den Helder
             Den Helder

             Herken jij jezelf in meerdere van onderstaande punten, dan past een traineeplek als startende projectleider uitstekend bij jou. Pak de regie en meld je aan voor ons traineeship!

             • Wil jij maatschappelijke impact maken en werken aan de ontwikkeling van de stad?
             • Heb je zowel strategisch inzicht om te reflecteren, als de ambitie en drive om dingen concreet te maken?
             • Heb jij het talent om contact te maken op verschillende niveaus? Dus zowel met inwoners, ondernemers, en ook wethouders en gemeenteraadsleden?
             • Heb jij veel energie en heb je gevoel voor maatschappelijke verhoudingen?
             • Ben je zelfverzekerd genoeg om jouw visie in te brengen, maar kan je ook goed luisteren?
             • Sta je open om te leren en ben je nieuwsgierig?
             • Ben je student, starter of young professional op hbo of wo niveau? We vragen een diploma op minimaal bachelorniveau, maar starten is mogelijk als je nog bezig bent met jouw afstuderen, maar ook als je al (tot maximaal 3 jaar) werkervaring hebt.
             • Je moet de Nederlandse taal goed beheersen omdat bij het traineeprogramma en op je werkplek de voertaal Nederlands is.

             Ervaringen van trainees

             Trainees

             Cecilia Bos
              Cecilia Bos

              Trainee gemeente Molenlandent

              “Ik ben trainee geworden omdat je als projectleider een positieve invloed hebt op de leefomgeving van mensen.”

              Linde de Jong
               Linde de Jong

               Ex-trainee gemeente Oude IJsselstreek

               “Ik wilde bij een gemeente werken en projectleider zijn. De keuze voor TPNG was daarmee snel gemaakt.”

               Jeroen Voskuil
                Jeroen Voskuil

                Trainee gemeente Pijnacker-Nootdorp

                “Bij een gemeente kun je direct impact maken door de leefomgeving aantrekkelijker of functioneler te maken.”

                Word trainee!

                Wil jij de regie pakken op belangrijke maatschappelijke opgaven als startend projectleider? Word trainee bij een gemeente bij jou in de regio. Kom naar de e-housedag op 24 april of solliciteer gelijk!