Trainee Programma Nederlandse Gemeenten

Voor de beste start als beginnend projectleider bij de gemeente Eindhoven

Traineeships bij de gemeente Eindhoven

TPNG heeft enkele mooie traineeplaatsen in Eindhoven

Gespecialiseerd ontwikkelprogramma

Dedicated trainee programma voor startende projectleiders

Trek een jaar samen met andere trainees op

Samen maatschappelijke impact en plezier maken

Solliciteren of vragen?

Chat met ons of bel
085 – 732 57 45 voor een verkennend gesprek!

Wil jij meewerken aan diverse fysieke projecten van de gemeente Eindhoven? Word trainee bij deze mooie stad!

Het Trainee programma Nederlandse Gemeenten biedt jou een unieke en vliegende start als beginnend projectleider bij de gemeente Eindhoven. Met een sterk opleidingsprogramma, individuele coaching en begeleiding door een ervaren projectleider ga je binnen de gemeente aan de slag met verschillende projecten binnen het fysieke domein. Zo heb jij de ruimte om te ontdekken wat bij jou past en jezelf op persoonlijk en professioneel vlak snel te ontwikkelen, terwijl je bouwt aan een netwerk waar je de rest van je carrière profijt zal hebben.

Genoeg ruimte om jezelf te ontdekken

Als trainee bij de gemeente Eindhoven word je direct ingezet op diverse, gevarieerde, projecten zoals de herinrichting van de openbare ruimte, gebiedsontwikkelingen, vastgoed en onderwijshuisvesting. Door direct mee te werken aan diverse typen projecten, kan je ontdekken bij welk soort projecten jouw affiniteit ligt. In Eindhoven werken ongeveer 60 projectleiders continu aan ruim 200 projecten, dus je hebt keuze genoeg.

De eerste tijd ontzorg je de ervaren projectleider bij werkzaamheden zoals participatie, overlegstructuren en ontwerpsessies en krijg je direct de verantwoording voor eenvoudige (deel)projecten. Vanuit jouw rol heb je veel contact met inhoudelijke experts, externe samenwerkingspartners en stakeholders in de stad.Waar jij aan kunt werken…

Opgaven

Binnen ons traineeship hebben we diverse mooie opgaven voor je liggen.

Waar jij aan kunt werken

OPGAVEN

Hallo, ik ben Rene Schepers, afdelingsmanager van de sector Ruimtelijke projecten. De sector heeft als hoofdverantwoordelijkheid het uitvoeren van programma- en projectmanagementtaken die bijdragen aan een duurzame en maatschappelijke ontwikkeling van de stad, bijvoorbeeld op het gebied van woningbouwproductie, energietransitie en mobiliteitstransitie. De sector heeft ruim 200 uitdagende en complexe ruimtelijke projecten in haar portefeuille. Je kunt hierbij denken aan herinrichting van openbare ruimte, gebiedsontwikkelingen, woningbouwprojecten, verduurzaming van vastgoed, onderwijshuisvesting, maatschappelijke opvang, energietransitie, economische projecten en de mobiliteitstransitie. Kom jij ons hierbij helpen?

Brainport Industries Campus
  Brainport Industries Campus

  Een belangrijke bedrijvencampus in Eindhoven Noordwest is de Brainport Industries Campus. Deze nieuwe campus is gericht op de hightech maakindustrie en vormt een belangrijk onderdeel van de Brainportregio. Het terrein is circa 200 hectare groot, waarvan circa 60 hectare in aanmerking komt voor bebouwing. Het overige deel wordt een groen werk- en recreatielandschap en is voor iedereen toegankelijk. En er komt 225.000 m2 bij om de groei van de hightech maakindustrie als onderwijsinstellingen te kunnen voorzien.

  Openbaar vervoer knoop
   Openbaar vervoer knoop

   Er komen steeds meer mensen naar Eindhoven om hier te wonen en te werken. Deze groei biedt kansen, maar brengt ook een aantal opgaves met zich mee. Hoe zorgen we ervoor dat iedereen zich makkelijk en snel kan blijven verplaatsen? We willen hiervoor verschillende maatregelen nemen. Eén daarvan is de aanleg van een HOV-netwerk. Zo komt er een nieuwe verbinding van Eindhoven Centrum naar Veldhoven De Run. Bewoners en werknemers van nu en straks kunnen hier gebruik van maken, zo maken we belangrijke woon- en werklocaties in de regio beter bereikbaar.

   Herontwikkelin VDMA
    Herontwikkelin VDMA

    Het VDMA terrein aan de Vestdijk is een ruwe diamant in hartje binnenstad. De letters VDMA staan voor Van der Meulen Ansems, de naam van de garage die daar was gevestigd. Het gebied is een grote lege plek in de binnenstad, waar we een mooie nieuwe bestemming aan willen geven. ‘Join the stage’: deze drie woorden vormen de kern van het voorstel om VDMA te ontwikkelen als plek van en voor iedereen. Een uitnodigende locatie die inspireert en faciliteert, en waar je je lekker voelt. VDMA biedt ruimte voor innovatie, ontmoeten en verwonderen in een fijne omgeving. Door mensen te binden aan commercie, onderling en aan de natuur. Ja, de natuur. Midden in de stad.

    District E
     District E

     District E is de naam van drie woontorens die gebouwd zullen worden op het Stationsplein in Eindhoven. District E zal bestaan uit drie slanke torens die naar beneden toe uitwaaieren. De gebouwen zullen voor passanten en bewoners een publieke ruimte met groen, water, licht en frisse lucht creëren. De drie woontorens worden 140, 110 en 75 meter hoog. De torens bieden een verscheidenheid aan woningtypen: van koopwoningen en huurwoningen in het hoge segment tot sociale woningen. In de torens komen naast woningen ook lobby’s en dakterrassen voor werk, uitzicht en ontspanning. Daarbij zal District E ruimte bieden voor publieke en commerciële functies.

     Stadhuisplein
      Stadhuisplein

      Het Stadhuisplein en omgeving worden de komende jaren ontwikkeld tot een groene en levendige omgeving met veel nieuwe woningen. De basis daarvoor is gelegd met het vaststellen van het Integraal Gebiedskader Stadhuisplein. De ontwikkelaars van de gebouwen rondom het Stadhuisplein zijn gestart met het ontwerpen van de gebouwen, ieder in hun eigen tempo. We weten nog niet precies hoe de gebouwen rondom het Stadhuisplein eruit gaan zien. Maar we weten wel dat het plein meer uitstraling moet krijgen, met mooie gebouwen die bij elkaar passen en die aansluiten bij de huidige bebouwing.

      Winkelctrum Woensel
       Winkelctrum Woensel

       Winkelcentrum WoensXL heeft een kwaliteitsimpuls nodig. Steeds meer winkels staan leeg. Om het centrum te behouden voor de ruim 100.000 inwoners in de wijk is er een plan gemaakt. Dit plan schetst een visie hoe het winkelcentrum en de wijk er in de toekomst uit gaan zien. Van een winkelcentrum met alleen maar winkels naar een bruisend Stads-hart met winkels, horeca, wonen, werk- en maakplekken en ruimte voor sport en ontspanning.

       Herontwikkeling Schellenskartier
        Herontwikkeling Schellenskartier

        Het Schellenskwartier (gebied tussen Vestdijk, Geldropseweg, Stratumsedijk en Bleekweg) biedt ruimte voor ruim 600 extra woningen. Verschillende initiatiefnemers hebben aangegeven (woning)bouwplannen te hebben. De gemeente Eindhoven wil deze initiatieven graag stimuleren en faciliteren. Om te kunnen beoordelen wat wenselijk is, is een gebiedskader opgesteld. Na goedkeuring van het college beslist de gemeenteraad over het gebiedskader. Daarna kunnen initiatiefnemers hun plannen uitwerken. De gemeente gebruikt het gebiedskader vervolgens als toetsingsinstrument bij de beoordeling van de (individuele) plannen.

        Herontwikkelng Evoluon
         Herontwikkelng Evoluon

         Bij het Evoluon mogen twee torens worden gebouwd. Aan de ene kant een toren van maximaal 90 meter en aan de andere kant eentje van 45 meter. Wel moet het iconische Eindhovense gebouw goed zichtbaar blijven. De torens en het Evoluon moeten worden verbonden met laagbouw, waarin allerlei bedrijvigheid moet komen. Voor de nieuwbouw hebben de eigenaren allerlei ideeën. Zo wordt er onder meer gedacht aan studentenhuisvesting, werkruimten voor bijvoorbeeld start-ups en onderwijsinstellingen en een hotel. Ook zijn er plannen voor ondergronds parkeren.

         Herinrichting binnenstad
          Herinrichting binnenstad

          Dit jaar is gestart met de vergroening en herinrichting van de winkelstraten. Fasegewijs werkt de gemeente aan de nieuwe inrichting voor de binnenstad, waar het plezierig werken, wonen, winkelen en verblijven moet zijn.De huidige inrichting in de binnenstad is na ruim 30 jaar verouderd. De gefaseerde aanpak moet ervoor zorgen dat de onvermijdelijke overlast steeds zo kort en beperkt mogelijk is.

          Energietransitie

          We hebben in Nederland een grote opgave met de energietransitie. Ga jij bijdragen aan deze opgave?

          Stads- en gebiedsontwikkeling

          Gebiedsontwikkeling, nieuwe wijken, stadscentra, achterstandswijken. Help je mee?

          Sociale vraagstukken

          Preventie rond alcohol, drugs, huislijk geweld. Betere zorg, algemene voorzieningen en cultuur. Denk jij mee over oplossingen?

          Het verhaal van trainee Jeroen

          Trainee

          Jeroen is in februari 2023 begonnen bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Na zijn studie bestuurskunde had hij eerst een jaartje een break genomen en wilde vervolgens aan de slag bij een gemeente.

          Waarom trainee worden?
          Natuurlijk ga jij binnen het trainee programma werken aan belangrijke maatschappelijke thema’s. Maar ons traineeship biedt zoveel meer:

          • Een vliegende start als beginnend projectleider

          Na het trainee programma van één jaar ga je, bij een wederzijdse klik, verder in vaste dienst bij de gemeente Eindhoven. Wij geloven in de aanpak om direct aan de slag te gaan op één vaste plek, waarmee je verschillende projecten op het vlak van sociale vraagstukken gaat ontdekken. Zo ga je efficiënt en effectief aan de slag, ontdek je jouw kracht en leer je het meest.

          • Ervaren en intensieve begeleiding

          Tijdens ons trainee programma ga je tezamen met een gespecialiseerde projectleider aan de slag met verschillende projecten binnen Eindhoven. Vanuit ons begeleidingsteam krijg je een ervaren (externe) projectleider als coach, die je het hele jaar door begeleidt. Je kunt dus altijd op hem of haar terugvallen als je ergens tegenaan loopt.

          • Hechte groep trainees & groot landelijk netwerk

          Naast het netwerk van VPNG, bouw je ook onderling met je medetrainees een netwerk en goede band op. Het zijn leeftijdgenoten die je regelmatig ziet en die allemaal in dezelfde flow zitten om als projectleider maatschappelijke impact te gaan maken. Van dit netwerk ga je de rest van je gemeentelijke carrière veel profijt hebben!

          Ben jij dit?

          Kracht

          Startende projectleiders zijn actiegericht, willen concrete zaken voor elkaar krijgen en geven handen en voeten aan beleid.

          Haarlem

          Leegstaande kantoren maken plaats voor 2750 moderne woningen, gezellige buurten en veel groen. Er komen nieuwe winkels, voorzieningen en horeca. Ga jij hieraan meewerken?

          Alphen aan den Rijn

          Voor de gemeente Alphen aan den Rijn zoeken we trainees die aan de slag willen met gebiedsontwikkeling.

          Eindhoven

          Voor de gemeente Eindhoven zoeken we een trainee die aan de slag wil met meerdere fysieke projecten.

          Tilburg
          Tilburg

          Vught
          Vught

          Texel
          Texel

          Gooise meren
          Gooise meren

          Haarlem
          Haarlem

          Leegstaande kantoren maken plaats voor 2750 moderne woningen, gezellige buurten en veel groen. Er komen nieuwe winkels, voorzieningen en horeca. Ga jij hieraan meewerken?

          Den Helder
          Den Helder

          Herken jij jezelf in meerdere van onderstaande punten, dan past een traineeplek als startende projectleider uitstekend bij jou. Pak de regie en meld je aan voor ons traineeship!

          • Wil jij maatschappelijke impact maken en werken aan de ontwikkeling van de stad?
          • Heb je zowel strategisch inzicht om te reflecteren, als de ambitie en drive om dingen concreet te maken?
          • Heb jij het talent om contact te maken op verschillende niveaus? Dus zowel met inwoners, ondernemers, en ook wethouders en gemeenteraadsleden?
          • Heb jij veel energie en heb je gevoel voor maatschappelijke verhoudingen?
          • Ben je zelfverzekerd genoeg om jouw visie in te brengen, maar kan je ook goed luisteren?
          • Sta je open om te leren en ben je nieuwsgierig?
          • Ben je student, starter of young professional op hbo of wo niveau? We vragen een diploma op minimaal bachelorniveau, maar starten is mogelijk als je nog bezig bent met jouw afstuderen, maar ook als je al (tot maximaal 3 jaar) werkervaring hebt.
          • Je moet de Nederlandse taal goed beheersen omdat bij het traineeprogramma en op je werkplek de voertaal Nederlands is.

          Ervaringen van trainees

          Trainees

          Hans de Greef
           Hans de Greef

           Trainee gemeente ´s-Hertogenbosch

           “In dit traineeship vind ik het heel fijn dat het echt gericht is op de rol van projectleider en de ontwikkeling van je kwaliteiten.”

           Linde de Jong
            Linde de Jong

            Trainee gemeente Cranendonck

            “Je krijgt van de TPNG een coach, en je leert ook heel veel van de andere trainees die bij andere gemeenten werken.”

            Jeroen Voskuil
             Jeroen Voskuil

             Trainee gemeente Pijnacker-Nootdorp

             “Bij een gemeente kun je direct impact maken door de leefomgeving aantrekkelijker of functioneler te maken.”

             Word trainee!

             Wil jij de regie pakken op belangrijke maatschappelijke opgaven als startend projectleider? Word trainee bij een gemeente bij jou in de regio. Kom naar de e-housedag op 24 april of solliciteer gelijk!

             Alphen aan den Rijn
             Alphen aan den Rijn

             Haarlem
             Haarlem

             Tilburg
             Tilburg

             ´s-Hertogenbosch
             ´s-Hertogenbosch

             Pijnacker-Nootdorp
             Pijnacker-Nootdorp