Trainee Programma Nederlandse Gemeenten

Voor de beste start als beginnend projectleider bij de gemeente Eindhoven

Traineeships bij de gemeente Eindhoven

Bij TPNG hebben we mooie traineeplaatsen in Eindhoven

Gespecialiseerd ontwikkelprogramma

Dedicated trainee programma voor startende projectleiders

Trek een jaar samen met andere trainees op

Samen maatschappelijke impact en plezier maken

Solliciteren of vragen?

Chat met ons of bel
085 – 732 57 45 voor een verkennend gesprek!

Pak jij de regie op bij sociale vraagstukken? Word trainee bij de gemeente Eindhoven

Wil jij werken aan sociale vraagstukken en daarbij écht de regie hebben? Het Trainee programma Nederlandse Gemeenten biedt jou een vliegende start als beginnende projectleider bij de gemeente Eindhoven. Met een sterk opleidingsprogramma, individuele coaching en begeleiding door een ervaren projectleider, ga je binnen één gemeente aan de slag met verschillende projecten op het sociale vlak, maar ben jij onderdeel van een landelijk netwerk van trainees. Zo heb jij de ruimte om te ontdekken wat bij jou past en jezelf op persoonlijk en professioneel vlak snel te ontwikkelen, terwijl je bouwt aan een netwerk waar je de rest van je gemeentelijke carrière profijt zal hebben.

Waar jij aan kunt werken

Binnen het sociale domein kan jij te maken krijgen met een diversiteit aan belangrijke maatschappelijke opdrachten. Denk aan de vluchtelingenopgave, het vereenvoudigen van het proces bij de aanvraag van bijstandsuitkeringen en de ontwikkeling van de kennisorganisatie, etc. We bieden jou binnen je ontwikkelprogramma tot toekomstig projectleider de kans om direct impact te maken.

Waar jij aan kunt werken…

Opgaven

Binnen ons traineeship hebben we diverse mooie opgaven voor je liggen.

Waar jij aan kunt werken

Opgaven

Hoi, ik ben Herman Zoetmulder, afdelingsmanager Implementatie Sociaal Domein gemeente Eindhoven. Leuk dat je interesse toont voor het trainee programma van de TPNG om als startende projectleider aan de slag te gaan bij de gemeente Eindhoven. Graag leren we je beter kennen. Wist je dat je binnen Eindhoven aan veel (maatschappelijk) relevante projecten kunt werken? Om je een beeld te geven, hierbij een drietal projecten waar we trainees voor zoeken. Eigenlijk zijn het veel te veel om op te noemen. Samen met jou bepalen we bij welke van de vele projecten jij beste bij past en met welke senior projectleiders je een klik hebt.

Vluchtelingenopgave
  Vluchtelingenopgave

  Met dit programma nemen we als stad Eindhoven de verantwoordelijkheid om een steentje bij te dragen aan de opvang van asielzoekers, zeker nu dat door de oorlog in Oekraïne nog urgenter geworden is. We werken aan voldoende en tijdige huisvesting, maar onder andere ook aan passende scholing van de kinderen.

  Proces bijstandsuitkeringen
   Proces bijstandsuitkeringen

   Met dit project streven we naar een eenvoudigere dienstverlening aan onze inwoners als het gaat om het aanvragen van een uitkering en hiermee (sneller) een bestaanszekerheid te bieden. Zo hebben we het aanvraagproces eenvoudiger en korter gemaakt, maar ook op de website animaties voor jongeren en ouderen geplaatst.

   Ontwikkeling kennisorganisatie
    Ontwikkeling kennisorganisatie

    Het einddoel van dit project is het realiseren van een compleet ingerichte kennisorganisatie binnen het Sociaal Domein zodat medewerkers ten alle tijden beschikken over actuele en gevalideerde content. Hierdoor kunnen inwoners op de juiste manier geholpen worden. We hebben nu alle vakinhoudelijke informatie, maar ook alle werkinstructies en bijbehorende formulieren al op één digitale en toegankelijke plaats.

    Energietransitie

    We hebben in Nederland een grote opgave met de energietransitie. Ga jij bijdragen aan deze opgave?

    Stads- en gebiedsontwikkeling

    Gebiedsontwikkeling, nieuwe wijken, stadscentra, achterstandswijken. Help je mee?

    Sociale vraagstukken

    Preventie rond alcohol, drugs, huislijk geweld. Betere zorg, algemene voorzieningen en cultuur. Denk jij mee over oplossingen?

    Het verhaal van trainee Jeroen

    Trainee

    Jeroen is in februari 2023 begonnen bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Na zijn studie bestuurskunde had hij eerst een jaartje een break genomen en wilde vervolgens aan de slag bij een gemeente.

    Waarom trainee worden?
    Natuurlijk ga jij binnen het trainee programma werken aan belangrijke maatschappelijke thema’s. Maar ons traineeship biedt zoveel meer:

    • Een vliegende start als beginnend projectleider

    Na het trainee programma van één jaar ga je, bij een wederzijdse klik, verder in vaste dienst bij de gemeente Eindhoven. Wij geloven in de aanpak om direct aan de slag te gaan op één vaste plek, waarmee je verschillende projecten op het vlak van sociale vraagstukken gaat ontdekken. Zo ga je efficiënt en effectief aan de slag, ontdek je jouw kracht en leer je het meest.

    • Ervaren en intensieve begeleiding

    Tijdens ons trainee programma ga je tezamen met een gespecialiseerde projectleider aan de slag met verschillende projecten binnen Eindhoven. Vanuit ons begeleidingsteam krijg je een ervaren (externe) projectleider als coach, die je het hele jaar door begeleidt. Je kunt dus altijd op hem of haar terugvallen als je ergens tegenaan loopt.

    • Hechte groep trainees & groot landelijk netwerk

    Naast het netwerk van VPNG, bouw je ook onderling met je medetrainees een netwerk en goede band op. Het zijn leeftijdgenoten die je regelmatig ziet en die allemaal in dezelfde flow zitten om als projectleider maatschappelijke impact te gaan maken. Van dit netwerk ga je de rest van je gemeentelijke carrière veel profijt hebben!

    Ben jij dit?

    Kracht

    Startende projectleiders zijn actiegericht, willen concrete zaken voor elkaar krijgen en geven handen en voeten aan beleid.

    Haarlem

    Leegstaande kantoren maken plaats voor 2750 moderne woningen, gezellige buurten en veel groen. Er komen nieuwe winkels, voorzieningen en horeca. Ga jij hieraan meewerken?

    Alphen aan den Rijn

    Voor de gemeente Alphen aan den Rijn zoeken we trainees die aan de slag willen met gebiedsontwikkeling.

    Eindhoven

    Voor de gemeente Eindhoven zoeken we een trainee die aan de slag wil met meerdere fysieke projecten.

    Alphen aan den Rijn
    Alphen aan den Rijn

    Bloemendaal / Heemstede
    Bloemendaal / Heemstede

    Eindhoven
    Eindhoven

    Tilburg
    Tilburg

    Vught
    Vught

    Texel
    Texel

    Gooise meren
    Gooise meren

    Haarlem
    Haarlem

    Leegstaande kantoren maken plaats voor 2750 moderne woningen, gezellige buurten en veel groen. Er komen nieuwe winkels, voorzieningen en horeca. Ga jij hieraan meewerken?

    Den Helder
    Den Helder

    Herken jij jezelf in meerdere van onderstaande punten, dan past een traineeplek als startende projectleider uitstekend bij jou. Pak de regie en meld je aan voor ons traineeship!

    • Wil jij maatschappelijke impact maken en werken aan de ontwikkeling van de stad?
    • Heb je zowel strategisch inzicht om te reflecteren, als de ambitie en drive om dingen concreet te maken?
    • Heb jij het talent om contact te maken op verschillende niveaus? Dus zowel met inwoners, ondernemers, en ook wethouders en gemeenteraadsleden?
    • Heb jij veel energie en heb je gevoel voor maatschappelijke verhoudingen?
    • Ben je zelfverzekerd genoeg om jouw visie in te brengen, maar kan je ook goed luisteren?
    • Sta je open om te leren en ben je nieuwsgierig?
    • Ben je student, starter of young professional op hbo of wo niveau? We vragen een diploma op minimaal bachelorniveau, maar starten is mogelijk als je nog bezig bent met jouw afstuderen, maar ook als je al (tot maximaal 3 jaar) werkervaring hebt.
    • Je moet de Nederlandse taal goed beheersen omdat bij het traineeprogramma en op je werkplek de voertaal Nederlands is.

    Ervaringen van trainees

    Trainees

    Blanche Huf
     Blanche Huf

     Ex-trainee gemeente Delft

     “Je krijgt een opdracht en het geeft een voldaan gevoel wanneer je de resultaten kan teruggeven aan de opdrachtgever.”

     Melvin te Mebel
      Melvin te Mebel

      Ex-trainee gemeente Oude IJsselstreek

      “Het is mooi wanneer je uiteindelijk een plan kunt voorleggen waar de initiatiefnemers, collega´s en de wethouder achterstaan.”

      Jeroen Voskuil
       Jeroen Voskuil

       Trainee gemeente Pijnacker-Nootdorp

       “Bij een gemeente kun je direct impact maken door de leefomgeving aantrekkelijker of functioneler te maken.”

       Word trainee!

       Wil jij de regie pakken op belangrijke maatschappelijke opgaven als startend projectleider? Word trainee bij een gemeente bij jou in de regio. Vraag een intakegesprek aan of solliciteer gelijk!