Trainee Programma Nederlandse Gemeenten

Voor de beste start als beginnend projectleider bij de gemeente Haarlem

Traineeships bij de gemeente Haarlem

Bij TPNG hebben we mooie traineeplaatsen in Haarlem

Gespecialiseerd ontwikkelprogramma

Dedicated trainee programma voor startende projectleiders

Trek een jaar samen met andere trainees op

Samen maatschappelijke impact en plezier maken

Meer weten of direct solliciteren?

Chat met ons of bel
085 – 732 57 45.

Pak jij de regie bij fysieke projecten? Word trainee bij de gemeente Haarlem

Wil jij werken aan fysieke projecten en daarbij écht de regie hebben? Het Trainee programma Nederlandse Gemeenten biedt jou een vliegende start als beginnende projectleider bij de gemeente Haarlem. Met een sterk opleidingsprogramma, individuele coaching en begeleiding door een ervaren projectleider, ga je binnen één gemeente aan de slag met verschillende fysieke projecten, maar ben jij onderdeel van een landelijk netwerk van trainees. Zo heb jij de ruimte om te ontdekken wat bij jou past en jezelf op persoonlijk en professioneel vlak snel te ontwikkelen, terwijl je bouwt aan een netwerk waar je de rest van je gemeentelijke carrière profijt zal hebben.

Waar jij aan kunt werken

Binnen het fysieke domein kan jij te maken krijgen met een diversiteit aan belangrijke maatschappelijke opdrachten. Denk aan het verbeteren van de verkeersveiligheid, de herinrichting van straten en projecten rondom zonne-energie, etc. We bieden jou binnen je ontwikkelprogramma tot toekomstig projectleider de kans om direct impact te maken.

Waar jij aan kunt werken…

Opgaven

Binnen ons traineeship hebben we diverse mooie opgaven voor je liggen.

Waar jij aan kunt werken

Opgaven

Hoi, ik ben Daniëlle, afdelingsmanager Project- en Contractmanagement gemeente Haarlem/Zandvoort. Leuk dat je interesse toont voor het trainee programma van de TPNG om als startende projectleider aan de slag te gaan. Graag leren we je beter kennen. Wist je dat je binnen Haarlem / Zandvoort aan prachtige projecten kunt werken? Om je een beeld te geven, hieronder een aantal voorbeelden van projecten waaraan je mogelijk gaat werken.

Beatrixplein en omgeving
  Beatrixplein en omgeving

  Het Prinses Beatrixplein is na 60 jaar aan vernieuwing toe. Het plein is belangrijk voor Parkwijk en dat moet zo blijven. Er komen woningen en winkels, een wijkcentrum en (sport)voorzieningen en betere mogelijkheden voor parkeren. Ook de verkeerssituatie moet beter worden, zodat het plein goed bereikbaar is. Kom jij ons helpen met het nieuwe centrum voor Haarlem-Oost?

  OV-knooppunt Haarlem Nieuw-Zuid
   OV-knooppunt Haarlem Nieuw-Zuid

   Op de Schipholweg, ter hoogte van de Europaweg, komt een nieuw stedelijk knooppunt: naast nieuwbouw met ongeveer 2.000 woningen, komen er voorzieningen zoals winkels én een regionale mobiliteitshub. Help jij mee met de plannen voor een groot nieuw busstation?

   Gebiedsontwikkeling Spaarneboog
    Gebiedsontwikkeling Spaarneboog

    De omgeving van winkelcentrum Spaarneboog gaat veranderen en aantrekkelijker worden. Met een goede aansluiting op de buurten er omheen en het Spaarne. Er komen meer woningen, winkels, bedrijven, horeca en voorzieningen zoals een basisschool, een sportzaal en een Huis van de Wijk. Het nieuwe centrum wordt verbonden met het Nelson Mandelapark. Dat park wordt aantrekkelijker en belangrijker voor de buurt.

    Ontwikkeling gebied Sportweg
     Ontwikkeling gebied Sportweg

     De komende jaren gaan er dingen veranderen in het gebied rondom de Sportweg. Er komen nieuwe (sociale huur-) woningen, we richten de openbare ruimte opnieuw in en we onderzoeken of er nieuwbouw moet komen voor een zorginstelling en of bestaande voorzieningen verplaatst moeten worden.

     Energietransitie

     We hebben in Nederland een grote opgave met de energietransitie. Ga jij bijdragen aan deze opgave?

     Stads- en gebiedsontwikkeling

     Gebiedsontwikkeling, nieuwe wijken, stadscentra, achterstandswijken. Help je mee?

     Sociale vraagstukken

     Preventie rond alcohol, drugs, huislijk geweld. Betere zorg, algemene voorzieningen en cultuur. Denk jij mee over oplossingen?

     Het verhaal van trainee Jeroen

     Trainee

     Jeroen is in februari 2023 begonnen bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Na zijn studie bestuurskunde had hij eerst een jaartje een break genomen en wilde vervolgens aan de slag bij een gemeente.

     Waarom trainee worden?
     Natuurlijk ga jij binnen het trainee programma werken aan belangrijke maatschappelijke thema’s. Maar ons traineeship biedt zoveel meer:

     • Een vliegende start als beginnend projectleider

     Na het trainee programma van één jaar ga je, bij een wederzijdse klik, verder in vaste dienst bij de gemeente Haarlem. Wij geloven in de aanpak om direct aan de slag te gaan op één vaste plek, waarmee je verschillende projecten uit het fysieke domein gaat ontdekken. Zo ga je efficiënt en effectief aan de slag, ontdek je jouw kracht en leer je het meest.

     • Ervaren en intensieve begeleiding

     Tijdens ons trainee programma ga je tezamen met een gespecialiseerde projectleider aan de slag met verschillende projecten binnen Haarlem. Vanuit ons begeleidingsteam krijg je een ervaren (externe) projectleider als coach, die je het hele jaar door begeleidt. Je kunt dus altijd op hem of haar terugvallen als je ergens tegenaan loopt.

     • Hechte groep trainees & groot landelijk netwerk

     Naast het netwerk van VPNG, bouw je ook onderling met je medetrainees een netwerk en goede band op. Het zijn leeftijdgenoten die je regelmatig ziet en die allemaal in dezelfde flow zitten om als projectleider maatschappelijke impact te gaan maken. Van dit netwerk ga je de rest van je gemeentelijke carrière veel profijt hebben!

     Ben jij dit?

     Kracht

     Startende projectleiders zijn actiegericht, willen concrete zaken voor elkaar krijgen en geven handen en voeten aan beleid.

     Haarlem

     Leegstaande kantoren maken plaats voor 2750 moderne woningen, gezellige buurten en veel groen. Er komen nieuwe winkels, voorzieningen en horeca. Ga jij hieraan meewerken?

     Alphen aan den Rijn

     Voor de gemeente Alphen aan den Rijn zoeken we trainees die aan de slag willen met gebiedsontwikkeling.

     Eindhoven

     Voor de gemeente Eindhoven zoeken we een trainee die aan de slag wil met meerdere fysieke projecten.

     Alphen aan den Rijn
     Alphen aan den Rijn

     Bloemendaal / Heemstede
     Bloemendaal / Heemstede

     Eindhoven
     Eindhoven

     Tilburg
     Tilburg

     Vught
     Vught

     Texel
     Texel

     Gooise meren
     Gooise meren

     Haarlem
     Haarlem

     Leegstaande kantoren maken plaats voor 2750 moderne woningen, gezellige buurten en veel groen. Er komen nieuwe winkels, voorzieningen en horeca. Ga jij hieraan meewerken?

     Den Helder
     Den Helder

     Herken jij jezelf in meerdere van onderstaande punten, dan past een traineeplek als startende projectleider uitstekend bij jou. Pak de regie en meld je aan voor ons traineeship!

     • Wil jij maatschappelijke impact maken en werken aan de ontwikkeling van de stad?
     • Heb je zowel strategisch inzicht om te reflecteren, als de ambitie en drive om dingen concreet te maken?
     • Heb jij het talent om contact te maken op verschillende niveaus? Dus zowel met inwoners, ondernemers, en ook wethouders en gemeenteraadsleden?
     • Heb jij veel energie en heb je gevoel voor maatschappelijke verhoudingen?
     • Ben je zelfverzekerd genoeg om jouw visie in te brengen, maar kan je ook goed luisteren?
     • Sta je open om te leren en ben je nieuwsgierig?
     • Ben je student, starter of young professional op hbo of wo niveau? We vragen een diploma op minimaal bachelorniveau, maar starten is mogelijk als je nog bezig bent met jouw afstuderen, maar ook als je al (tot maximaal 3 jaar) werkervaring hebt.
     • Je moet de Nederlandse taal goed beheersen omdat bij het traineeprogramma en op je werkplek de voertaal Nederlands is.

     Ervaringen van trainees

     Trainees

     Blanche Huf
      Blanche Huf

      Ex-trainee gemeente Delft

      “Je krijgt een opdracht en het geeft een voldaan gevoel wanneer je de resultaten kan teruggeven aan de opdrachtgever.”

      Melvin te Mebel
       Melvin te Mebel

       Ex-trainee gemeente Oude IJsselstreek

       “Het is mooi wanneer je uiteindelijk een plan kunt voorleggen waar de initiatiefnemers, collega´s en de wethouder achterstaan.”

       Jeroen Voskuil
        Jeroen Voskuil

        Trainee gemeente Pijnacker-Nootdorp

        “Bij een gemeente kun je direct impact maken door de leefomgeving aantrekkelijker of functioneler te maken.”

        Word trainee!

        Wil jij de regie pakken op belangrijke maatschappelijke opgaven als startend projectleider? Word trainee bij een gemeente bij jou in de regio. Kom naar de e-housedag op 24 april of solliciteer gelijk!