Trainee Programma Nederlandse Gemeenten

Voor de beste start als beginnend projectleider bij de gemeente ´s-Hertogenbosch

Traineeships bij
´s-Hertogenbosch

Bij TPNG hebben we mooie traineeplaatsen in Den Bosch

Gespecialiseerd ontwikkelprogramma

Dedicated trainee programma voor startende projectleiders

Trek een jaar samen met andere trainees op

Samen maatschappelijke impact en plezier maken

Meer weten of direct solliciteren?

Chat met ons of bel
085 – 732 57 45.

Pak jij de regie bij fysieke projecten? Word trainee bij de gemeente ´s-Hertogenbosch

Wil jij werken aan fysieke projecten en daarbij écht de regie hebben? Het Trainee programma Nederlandse Gemeenten biedt jou een vliegende start als beginnende projectleider bij de gemeente Den Bosch. Met een sterk opleidingsprogramma, individuele coaching en begeleiding door een ervaren projectleider, ga je binnen één gemeente aan de slag met verschillende fysieke projecten, maar ben jij onderdeel van een landelijk netwerk van trainees. Zo heb jij de ruimte om te ontdekken wat bij jou past en jezelf op persoonlijk en professioneel vlak snel te ontwikkelen, terwijl je bouwt aan een netwerk waar je de rest van je gemeentelijke carrière profijt zal hebben.

Waar jij aan kunt werken

Binnen het fysieke domein kan jij te maken krijgen met een diversiteit aan belangrijke maatschappelijke opdrachten. Denk aan de herinrichting van straten, het vergroten van scholen, het bouwen van gymzalen, nieuwbouw voor inwoners en ondernemers, etc. We bieden jou binnen je ontwikkelprogramma tot toekomstig projectleider de kans om direct impact te maken.

Waar jij aan kunt werken…

Opgaven

Binnen ons traineeship hebben we diverse mooie opgaven voor je liggen.

Waar jij aan kunt werken

Opgaven

Hallo! Ik ben Peter de Greef, Manager Dienstverlening bij de gemeente Vught. Leuk dat je interesse toont voor het trainee programma van de TPNG om als startende projectleider aan de slag te gaan. Graag leren we je beter kennen. Wist je dat je binnen Vught aan prachtige projecten kunt werken? Om je een beeld te geven, hieronder een aantal projecten waar we nu aan werken. Samen met jou bepalen we welke van de vele projecten het beste bij je past en met welke senior projectleiders je een klik hebt.

Herinrichting verkeersknooppunt Zandzuigerstraat/Orthen/Orthenseweg
  Herinrichting verkeersknooppunt Zandzuigerstraat/Orthen/Orthenseweg

  Het knoopunt Zandzuigerstraat/Orthen/Orthensewegwordt heringericht om een nieuwe woonwijk te ontsluiten en ook het verkeer richting het centrum te verminderen.

  Herontwikkeling oude WeenerXL-locatie
   Herontwikkeling oude WeenerXL-locatie

   Op de oude WeenerXL-locatie komt een nieuwe inclusieve woonbuurt. De ambitie is om circa 475 betaalbare woningen te ontwikkelen, in een gezonde en aantrekkelijke leefomgeving. Er moet veel ruimte komen voor fietsers en voetgangers. Een nieuwe buurt met voldoende en betaalbare woningen om de grote behoefte in Den Bosch te kunnen opvangen, met diversiteit in het woningbouwprogramma voor verschillende doelgroepen. De bouw van nieuwe woningen kost normaal gesproken vijf tot zeven jaar. Deze locatie is door het Ministerie van Binnenlandse Zaken uitgekozen voor een pilot programma, waarrmee het bouwen van de woningen maanden of zelfs jaren sneller kan gebeuren.

   Gebiedsontwikkeling in de Bossche Binnenstad
    Gebiedsontwikkeling in de Bossche Binnenstad

    Het betreft een herontwikkeling van een verouderd woongebied tot een stedelijk en aantrekkelijk woongebied met een verdubbeling van het aantal woningen, hoofdzakelijk betaalbaar. 159 woningen en de voormalige zusterflat worden gesloopt en er worden zo´n 425 nieuwe woningen gebouwd. Dit gebeurt gefaseerd, zodat bestaande bewoners binnen het gebied kunnen doorverhuizen. De aanleg van een parkeerdek en nieuwe openbare ruimte is onderdeel van de gebiedsontwikkeling.

    Waar jij aan kunt werken

    Opgaven

    Hallo, mijn naam is Dieke Fijen, interim regisseur gebiedsontwikkeling binnen de gemeente Vught. Cluster gebiedsontwikkeling is onderdeel van de afdeling ontwikkeling en binnen dit cluster werken professionals die onze projecten van A tot Z leiden, op het gebied van onder andere het thema wonen en ons mooie buitengebied. Wil je weten met welke toffe projecten we momenteel mee bezig zijn? Dan geef ik je alvast hieronder een kijkje achter de schermen. We hopen je hiermee een indruk te geven in de projecten waar je aan kunt bijdragen binnen een gemeente waarbij participatie en kwaliteit een grote rol speelt.

    Jouw nieuwe collega´s?

    Collega´s

    Binnen ons team werken ongeveer 50 collega´s aan mooie projecten.

    Anita van Limpt
     Anita van Limpt

     Projectmanager gebiedsontwikkeling

     Ik ben Anita en werk nu ruim een jaar bij de gemeente ’s-Hertogenbosch als projectmanager gebiedsontwikkeling en ben bij aanvang meteen gestart met onder andere het woningbouwproject Orthen – d’n Herp. Ik heb al 25 jaar ervaring in vastgoedmanagement, herstructurering van bedrijventerreinen en als projectmanager gebiedsontwikkeling. Vaak heb ik studenten begeleid. Het leuke aan ons vak vind ik de samenwerking met collega’s van verschillende vakdisciplines, met marktpartijen die ieder hun eigen belang hebben en met de opdrachtgever die natuurlijk het hoogst haalbare wil bereiken. Door iedere betrokken partij in hun kracht te zetten, zijn we samen in staat om mooie gebiedsontwikkelingen voor elkaar te krijgen. Het samen puzzelen om goede en haalbare oplossingen te vinden voor een gebied, vind ik altijd een uitdaging. En als het dan lukt, dan vieren we samen dat succes!

     Sonja de Jong
      Sonja de Jong

      Senior projectmanager gebiedsontwikkeling en projectontwikkeling

      Judith Köbben
       Judith Köbben

       Afdelingshoofd Programma’s en Projecten

       Wij zijn inmiddels al een aantal maanden onderweg met onze hudige startende projectmanager en dat gaat heel goed. Graag verwelkomen we ook jou als startend projectmanager bij de gemeente ´s-Hertogenbosch.

       Energietransitie

       We hebben in Nederland een grote opgave met de energietransitie. Ga jij bijdragen aan deze opgave?

       Stads- en gebiedsontwikkeling

       Gebiedsontwikkeling, nieuwe wijken, stadscentra, achterstandswijken. Help je mee?

       Sociale vraagstukken

       Preventie rond alcohol, drugs, huislijk geweld. Betere zorg, algemene voorzieningen en cultuur. Denk jij mee over oplossingen?

       De verhalen van trainees

       Trainee

       Ook Linde, Jeroen en Hans startten hun traineeship in 2023. Ze vertellen je wat het traineeship inhoud en hoe hun dagen bij een gemeente eruit zien.

       Waarom trainee worden?
       Natuurlijk ga jij binnen het trainee programma werken aan belangrijke maatschappelijke thema’s. Maar ons traineeship biedt zoveel meer:

       • Een vliegende start als beginnend projectleider

       Na het trainee programma van één jaar ga je, bij een wederzijdse klik, verder in vaste dienst bij de gemeente Vught. Wij geloven in de aanpak om direct aan de slag te gaan op één vaste plek, waarmee je verschillende projecten uit het fysieke domein gaat ontdekken. Zo ga je efficiënt en effectief aan de slag, ontdek je jouw kracht en leer je het meest.

       • Ervaren en intensieve begeleiding

       Tijdens ons trainee programma ga je tezamen met een gespecialiseerde projectleider aan de slag met verschillende projecten binnen Vught. Vanuit ons begeleidingsteam krijg je een ervaren (externe) projectleider als coach, die je het hele jaar door begeleidt. Je kunt dus altijd op hem of haar terugvallen als je ergens tegenaan loopt.

       • Hechte groep trainees & groot landelijk netwerk

       Naast het netwerk van VPNG, bouw je ook onderling met je medetrainees een netwerk en goede band op. Het zijn leeftijdgenoten die je regelmatig ziet en die allemaal in dezelfde flow zitten om als projectleider maatschappelijke impact te gaan maken. Van dit netwerk ga je de rest van je gemeentelijke carrière veel profijt hebben!

       Ben jij dit?

       Kracht

       Startende projectleiders zijn actiegericht, willen concrete zaken voor elkaar krijgen en geven handen en voeten aan beleid.

       Haarlem

       Leegstaande kantoren maken plaats voor 2750 moderne woningen, gezellige buurten en veel groen. Er komen nieuwe winkels, voorzieningen en horeca. Ga jij hieraan meewerken?

       Alphen aan den Rijn

       Voor de gemeente Alphen aan den Rijn zoeken we trainees die aan de slag willen met gebiedsontwikkeling.

       Eindhoven

       Voor de gemeente Eindhoven zoeken we een trainee die aan de slag wil met meerdere fysieke projecten.

       Tilburg
       Tilburg

       Vught
       Vught

       Texel
       Texel

       Gooise meren
       Gooise meren

       Haarlem
       Haarlem

       Leegstaande kantoren maken plaats voor 2750 moderne woningen, gezellige buurten en veel groen. Er komen nieuwe winkels, voorzieningen en horeca. Ga jij hieraan meewerken?

       Den Helder
       Den Helder

       Herken jij jezelf in meerdere van onderstaande punten, dan past een traineeplek als startende projectleider uitstekend bij jou. Pak de regie en meld je aan voor ons traineeship!

       • Wil jij maatschappelijke impact maken en werken aan de ontwikkeling van de stad?
       • Heb je zowel strategisch inzicht om te reflecteren, als de ambitie en drive om dingen concreet te maken?
       • Heb jij het talent om contact te maken op verschillende niveaus? Dus zowel met inwoners, ondernemers, en ook wethouders en gemeenteraadsleden?
       • Heb jij veel energie en heb je gevoel voor maatschappelijke verhoudingen?
       • Ben je zelfverzekerd genoeg om jouw visie in te brengen, maar kan je ook goed luisteren?
       • Sta je open om te leren en ben je nieuwsgierig?
       • Ben je student, starter of young professional op hbo of wo niveau? We vragen een diploma op minimaal bachelorniveau, maar starten is mogelijk als je nog bezig bent met jouw afstuderen, maar ook als je al (tot maximaal 3 jaar) werkervaring hebt.
       • Je moet de Nederlandse taal goed beheersen omdat bij het traineeprogramma en op je werkplek de voertaal Nederlands is.

       Ervaringen van trainees

       Trainees

       Hans de Greef
        Hans de Greef

        Trainee gemeente ´s-Hertogenbosch

        “In dit traineeship vind ik het heel fijn dat het echt gericht is op de rol van projectleider en de ontwikkeling van je kwaliteiten.”

        Linde de Jong
         Linde de Jong

         Trainee gemeente Cranendonck

         “Je krijgt van de TPNG een coach, en je leert ook heel veel van de andere trainees die bij andere gemeenten werken.”

         Jeroen Voskuil
          Jeroen Voskuil

          Trainee gemeente Pijnacker-Nootdorp

          “Bij een gemeente kun je direct impact maken door de leefomgeving aantrekkelijker of functioneler te maken.”

          Word trainee!

          Wil jij de regie pakken op belangrijke maatschappelijke opgaven als startend projectleider? Word trainee bij een gemeente bij jou in de regio. Kom naar de e-housedag op 24 april of solliciteer gelijk!

          Alphen aan den Rijn
          Alphen aan den Rijn

          Eindhoven
          Eindhoven

          Haarlem
          Haarlem

          Tilburg
          Tilburg

          Pijnacker-Nootdorp
          Pijnacker-Nootdorp