Trainee Programma Nederlandse Gemeenten

Voor de beste start als beginnend projectleider bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp

Traineeships bij
Pijnacker-Nootdorp

Bij TPNG hebben we mooie traineeplaatsen in Pijnacker-Nootdorp

Gespecialiseerd ontwikkelprogramma

Dedicated trainee programma voor startende projectleiders

Trek een jaar samen met andere trainees op

Samen maatschappelijke impact en plezier maken

Meer weten of direct solliciteren?

Chat met ons of bel
085 – 732 57 45.

Pak jij de regie bij fysieke projecten? Word trainee bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp

Wil jij werken aan fysieke projecten en daarbij écht de regie hebben? Het Trainee programma Nederlandse Gemeenten biedt jou een vliegende start als beginnende projectleider bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Met een sterk opleidingsprogramma, individuele coaching en begeleiding door een ervaren projectleider, ga je binnen één gemeente aan de slag met verschillende fysieke projecten, maar ben jij onderdeel van een landelijk netwerk van trainees. Zo heb jij de ruimte om te ontdekken wat bij jou past en jezelf op persoonlijk en professioneel vlak snel te ontwikkelen, terwijl je bouwt aan een netwerk waar je de rest van je gemeentelijke carrière profijt zal hebben.

Waar jij aan kunt werken

Binnen het fysieke domein kan jij te maken krijgen met een diversiteit aan belangrijke maatschappelijke opdrachten. Denk aan de herinrichting van straten, nieuwbouw voor inwoners en de daarbij behorende voorzieningen, etc. We bieden jou binnen je ontwikkelprogramma tot toekomstig projectleider de kans om direct impact te maken.

Waar jij aan kunt werken…

Opgaven

Binnen ons traineeship hebben we diverse mooie opgaven voor je liggen.

Waar jij aan kunt werken

Opgaven

Hallo! Ik ben Peter de Greef, Manager Dienstverlening bij de gemeente Vught. Leuk dat je interesse toont voor het trainee programma van de TPNG om als startende projectleider aan de slag te gaan. Graag leren we je beter kennen. Wist je dat je binnen Vught aan prachtige projecten kunt werken? Om je een beeld te geven, hieronder een aantal projecten waar we nu aan werken. Samen met jou bepalen we welke van de vele projecten het beste bij je past en met welke senior projectleiders je een klik hebt.

Dwarskade
  Dwarskade

  In de vastgestelde Omgevingsvisie Pijnacker-Nootdorp 2050 zijn richtinggevende uitspraken gedaan over de aansluiting tussen vraag en aanbod naar woningen. De gemeente streeft naar een compleet en gedifferentieerd woningaanbod, ook op buurtniveau, waardoor inwoners in hun eigen omgeving kunnen opgroeien en oud worden. Er is voornamelijk behoefte aan betaalbare woningen voor jong en oud. Om dit te realiseren bouwen we tot 2050 nog tot 4.000 nieuwe woningen en de daarbij horende voorzieningen.

  Katwijkerlaan
   Katwijkerlaan

   De gemeente gaat samen met het Hoogheemraadschap van Delfland de Katwijkerlaan en omgeving herinrichten. De aanleiding is o.a. de slechte technische staat van de beschoeiing en de keerwanden langs de Katwijkerlaan. Ook wordt een aantal aansluitende wegen mee aangepakt om de verkeersveiligheid te vergroten. De herinrichting bestaat uit verschillende deelprojecten met elk een eigen planning voor ontwerp en uitvoering. In het komende halfjaar wordt met Hoogheemraadschap van Delfland gesproken over het aangaan van een samenwerkingsovereenkomst. Daarnaast wordt het uitvoeringsontwerp van de Reesloot en kruispunt Katwijkerlaan-Nieuwkoopseweg-Vlielandseweg voorbereid.

   Tuindershof
    Tuindershof

    Een woningbouwproject van ongeveer 670 woningen in verschillende categorieën. Tuindershof wordt in zes fasen ontwikkeld. Een aantal fases is opgeleverd, een aantal in aanbouw. De bouw van twee fases start dit jaar. Door de optimalisatie in het plan komen er kleinere en daarmee beter betaalbare woningen in het plan. We zien dat de markt dit oppakt, de verkoop van fase 3a1 verliep voorspoedig. De verwachting is dat fase 3a2 in het eerste kwartaal van 2024 in verkoop gaat. Tevens wordt met de woningbouwcorporatie gesproken over de mogelijkheid voor de vestiging van een huisartsenpraktijk in hun appartementengebouw. Hiervoor zal in het omgevingsplan een wijziging moeten plaatsvinden door middel van een Bopa-procedure, aandachtspunt hierbij is de participatie met de omgeving.

    Waar jij aan kunt werken

    Opgaven

    Hallo, mijn naam is Dieke Fijen, interim regisseur gebiedsontwikkeling binnen de gemeente Vught. Cluster gebiedsontwikkeling is onderdeel van de afdeling ontwikkeling en binnen dit cluster werken professionals die onze projecten van A tot Z leiden, op het gebied van onder andere het thema wonen en ons mooie buitengebied. Wil je weten met welke toffe projecten we momenteel mee bezig zijn? Dan geef ik je alvast hieronder een kijkje achter de schermen. We hopen je hiermee een indruk te geven in de projecten waar je aan kunt bijdragen binnen een gemeente waarbij participatie en kwaliteit een grote rol speelt.

    Jouw nieuwe collega´s?

    Collega´s

    Binnen ons team werken ongeveer 50 collega´s aan mooie projecten.

    Kevin Albregt
     Kevin Albregt

     Projectmanager

     Mijn naam is Kevin Albregt. Ik heb ongeveer tien jaar werkervaring als projectmanager gebiedsontwikkeling. Mijn eerste negen jaar stond ik gemeenten bij vanuit de commerciële kant als ZZP’er of via adviesbureaus en sinds 2023 ben ik in dienst van de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Ik heb ervaring op het gebied van bedrijventerreinen, maatschappelijk vastgoed, zorgvastgoed en woningbouw. In de gemeente Pijnacker-Nootdorp houd ik mij primair bezig met onze woningbouwopgave, waaronder – wat wij noemen – de transformatiegebieden waar bij elkaar circa 4.000 woningen moeten komen tot 2050. In Pijnacker-Nootdorp kunnen we een gedreven, leergierige en enthousiaste trainee die zich in alle facetten van de gebiedsontwikkeling wil ontwikkelen, heel goed gebruiken. Of het nu gaat om strategie, financiën, juridica of proces. Hier werk je overal aan mee. Wekt dit je interesse? Dan maken we graag kennis met je!

     Wout van Alphen
      Wout van Alphen

      Projectmanager

      Ik ben als projectmanager betrokken bij verschillende (gebieds)ontwikkelingen in Pijnacker-Nootdorp. Met verschillende projectteams werk ik aan het toevoegen van woningen in een prettige leefomgeving, passend bij de locatie. Mijn motto is: ‘werk je prettig, dan werk je goed’. Dat probeer ik binnen de projectteams mogelijk te maken door ruimte te bieden je kennis in te zetten, uit te breiden en verantwoordelijkheden op de juiste plek te leggen. Met elkaar moeten we trots kunnen zijn op de projecten die we realiseren!

      Melanie Dumay
       Melanie Dumay

       Projectleider

       ik ben Melanie Dumay en werk al sinds 1995 met veel plezier bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp. De laatste jaren in de functie van projectleider, waarbij ik samen met de projectmanager verantwoordelijk ben voor het reilen en zeilen binnen een aantal projecten, zoals Tuindershof. Geen dag is hetzelfde, we hebben een hardwerkend maar ook gezellig team en maken de gemeente elke dag een stukje mooier!

       Aron Vitner
        Aron Vitner

        Teamleider projectmanagement

        Edwin Zeeman
         Edwin Zeeman

         Projectmanager

         Mijn naam is Edwin Zeeman, 59 jaar. Ik heb al zeer veel jaren onder andere bij diverse gemeeten projecten(teams) geleidt. Zowel voor bijvoorbeeld woningbouwontwikkeling, bedrijfsterreinen, natuurspeeltuin, reconstructie ontsluitingsweg, etc. Sinds kort werkzaam bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Erg leuk om als inwoner een bijdrage te kunnen leveren aan het verbeteren van het woongebied en -genot van mijn mede-inwoners. Wat ik bij het lesgeven ook doe, wil ik ook graag bij een trainee: naast kennis overdragen vooral stimuleren om je eigen kennis en vaardigheden verder te ontplooien. En daar geef ik dan ook alle ruimte voor!

         Energietransitie

         We hebben in Nederland een grote opgave met de energietransitie. Ga jij bijdragen aan deze opgave?

         Stads- en gebiedsontwikkeling

         Gebiedsontwikkeling, nieuwe wijken, stadscentra, achterstandswijken. Help je mee?

         Sociale vraagstukken

         Preventie rond alcohol, drugs, huislijk geweld. Betere zorg, algemene voorzieningen en cultuur. Denk jij mee over oplossingen?

         De verhalen van trainees

         Trainee

         Ook Linde, Jeroen en Hans startten hun traineeship in 2023. Ze vertellen je wat het traineeship inhoud en hoe hun dagen bij een gemeente eruit zien.

         Waarom trainee worden?
         Natuurlijk ga jij binnen het trainee programma werken aan belangrijke maatschappelijke thema’s. Maar ons traineeship biedt zoveel meer:

         • Een vliegende start als beginnend projectleider

         Na het trainee programma van één jaar ga je, bij een wederzijdse klik, verder in vaste dienst bij de gemeente Vught. Wij geloven in de aanpak om direct aan de slag te gaan op één vaste plek, waarmee je verschillende projecten uit het fysieke domein gaat ontdekken. Zo ga je efficiënt en effectief aan de slag, ontdek je jouw kracht en leer je het meest.

         • Ervaren en intensieve begeleiding

         Tijdens ons trainee programma ga je tezamen met een gespecialiseerde projectleider aan de slag met verschillende projecten binnen Vught. Vanuit ons begeleidingsteam krijg je een ervaren (externe) projectleider als coach, die je het hele jaar door begeleidt. Je kunt dus altijd op hem of haar terugvallen als je ergens tegenaan loopt.

         • Hechte groep trainees & groot landelijk netwerk

         Naast het netwerk van VPNG, bouw je ook onderling met je medetrainees een netwerk en goede band op. Het zijn leeftijdgenoten die je regelmatig ziet en die allemaal in dezelfde flow zitten om als projectleider maatschappelijke impact te gaan maken. Van dit netwerk ga je de rest van je gemeentelijke carrière veel profijt hebben!

         Ben jij dit?

         Kracht

         Startende projectleiders zijn actiegericht, willen concrete zaken voor elkaar krijgen en geven handen en voeten aan beleid.

         Haarlem

         Leegstaande kantoren maken plaats voor 2750 moderne woningen, gezellige buurten en veel groen. Er komen nieuwe winkels, voorzieningen en horeca. Ga jij hieraan meewerken?

         Alphen aan den Rijn

         Voor de gemeente Alphen aan den Rijn zoeken we trainees die aan de slag willen met gebiedsontwikkeling.

         Eindhoven

         Voor de gemeente Eindhoven zoeken we een trainee die aan de slag wil met meerdere fysieke projecten.

         Tilburg
         Tilburg

         Vught
         Vught

         Texel
         Texel

         Gooise meren
         Gooise meren

         Haarlem
         Haarlem

         Leegstaande kantoren maken plaats voor 2750 moderne woningen, gezellige buurten en veel groen. Er komen nieuwe winkels, voorzieningen en horeca. Ga jij hieraan meewerken?

         Den Helder
         Den Helder

         Herken jij jezelf in meerdere van onderstaande punten, dan past een traineeplek als startende projectleider uitstekend bij jou. Pak de regie en meld je aan voor ons traineeship!

         • Wil jij maatschappelijke impact maken en werken aan de ontwikkeling van de stad?
         • Heb je zowel strategisch inzicht om te reflecteren, als de ambitie en drive om dingen concreet te maken?
         • Heb jij het talent om contact te maken op verschillende niveaus? Dus zowel met inwoners, ondernemers, en ook wethouders en gemeenteraadsleden?
         • Heb jij veel energie en heb je gevoel voor maatschappelijke verhoudingen?
         • Ben je zelfverzekerd genoeg om jouw visie in te brengen, maar kan je ook goed luisteren?
         • Sta je open om te leren en ben je nieuwsgierig?
         • Ben je student, starter of young professional op hbo of wo niveau? We vragen een diploma op minimaal bachelorniveau, maar starten is mogelijk als je nog bezig bent met jouw afstuderen, maar ook als je al (tot maximaal 3 jaar) werkervaring hebt.
         • Je moet de Nederlandse taal goed beheersen omdat bij het traineeprogramma en op je werkplek de voertaal Nederlands is.

         Ervaringen van trainees

         Trainees

         Hans de Greef
          Hans de Greef

          Trainee gemeente ´s-Hertogenbosch

          “In dit traineeship vind ik het heel fijn dat het echt gericht is op de rol van projectleider en de ontwikkeling van je kwaliteiten.”

          Linde de Jong
           Linde de Jong

           Trainee gemeente Cranendonck

           “Je krijgt van de TPNG een coach, en je leert ook heel veel van de andere trainees die bij andere gemeenten werken.”

           Jeroen Voskuil
            Jeroen Voskuil

            Trainee gemeente Pijnacker-Nootdorp

            “Bij een gemeente kun je direct impact maken door de leefomgeving aantrekkelijker of functioneler te maken.”

            Word trainee!

            Wil jij de regie pakken op belangrijke maatschappelijke opgaven als startend projectleider? Word trainee bij een gemeente bij jou in de regio. Kom naar de e-housedag op 24 april of solliciteer gelijk!

            Alphen aan den Rijn
            Alphen aan den Rijn

            Eindhoven
            Eindhoven

            Haarlem
            Haarlem

            ´s-Hertogenbosch
            ´s-Hertogenbosch

            Tilburg
            Tilburg