Trainee Jeroen

Trainee Jeroen Voskuil
Jeroen is in februari 2023 begonnen bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Na zijn studie bestuurskunde had hij eerst een jaartje een break genomen en wilde vervolgens aan de slag bij een gemeente. Hieronder een interview dat wij hielden met Jeroen.

Welke rol vervul je binnen de gemeente Pijnacker Nootdorp?
Ik ben werk op de afdeling ontwikkeling. Per 1 februari 2023 ben ik begonnen als startende projectleider en word ik door TPNG in een jaar opgeleid naar de functie van Projectleider. Ik verleen ondersteunende taken aan het projectteam en krijg al snel verantwoordelijkheid over mijn eigen deelprojecten.

Aan wat voor type projecten werk je?
Binnen Pijnacker-Nootdorp focus ik me vooral op projecten in het fysieke domein. In Pijnacker-Noordorp werk ik nu aan het project Tuindershof. Dit is een nieuwe woonwijk van ongeveer 650 woningen die in verschillende fases wordt gebouwd. Daarnaast ga ik meewerken aan transformatiegebieden in de Gemeente Pijnacker-Nootdorp. Dit zijn gebieden, bijvoorbeeld bedrijventerreinen die kunnen worden omgebouwd naar een andere functie. Deze gebieden moeten in kaart worden gebracht en daar mag ik aan meewerken!

Waar komt je passie vandaan om aan de slag te gaan voor een gemeente?
Tijdens mijn studie bestuurskunde ben ik erachter gekomen dat ik gebiedsontwikkeling het mooiste deelvak van de gehele opleiding vond. Bij een gemeente kun je direct impact maken door de leefomgeving aantrekkelijker of functioneler te maken. Projecten binnen de gebiedsontwikkeling kennen heel veel actoren en spanningsvelden, deze mix maakt het uitdagend en dit trekt mij enorm.

Waarom ambieer jij juist een functie als projectleider?
De functie als projectleider is enorm gevarieerd. Ieder project vraagt om een eigen oplossing en er bestaat geen blauwdruk voor. Dit past bij mij omdat ik er van hou om steeds te zoeken naar nieuwe oplossingen. Daarnaast past deze (toekomstige) functie goed bij mij omdat het resultaat waar ik aan werk zichtbaar en tastbaar is. De wijk Tuindershof is al volop in ontwikkeling en het is mooi om te zien hoe deze ontwikkeling verloopt.


Hoe verwacht je, op basis van je eerste indrukken, dat de samenwerking en het contact met jouw collega’s eruit gaat zien?
Ik ben erg warm ontvangen in mijn eerste week bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Mijn leidinggevende heeft mij voorgesteld aan niet alleen mijn eigen afdeling, maar ook alle andere afdelingen. Dit is ook noodzakelijk, want bij grote projecten zoals de Tuindershof zijn veel afdelingen betrokken. Tijdens mijn eerste paar dagen heb ik ervaren dat ik terecht ben gekomen in een platte organisatie met korte lijntjes. De deuren staan letterlijk overal open en wanneer je ergens mee zit of wanneer je een vraag hebt, kan ik bij iedereen langsgaan om hulp te vragen.

Wat maakt dat jij vol enthousiasme aan het TPNG traineeship gaat beginnen?
Dat mijn professionele carrière echt van start gaat! Na jaren van studie met verslagen maken om te oefenen, maak ik nu inhoud en producten die daadwerkelijk worden gebruikt en gerealiseerd. Dat maakt mij dolenthousiast, waar ik aan werk wordt zichtbaar en heeft impact op de leefomgeving van Pijnacker-Nootdorp.

Welke persoonlijke en professionele ontwikkeling hoop je te hebben doorgemaakt, zodra je het traineeship hebt doorlopen?
Op professioneel gebied hoop ik nog beter mijn weg te kunnen gaan vinden in het gemeentelijke landschap. Ik verwacht nog veel handigheden te leren om dingen efficiënter en sneller voor elkaar te krijgen. Op persoonlijk gebied verwacht ik, dat hoe verder ik in het traineeship kom, hoe meer verantwoordelijkheden ik ga krijgen. Dit betekent meer overzicht bewaren, maar ook meer samenwerken en leidinggeven. Ik hoop en verwacht dat dit traineeship mij zal helpen deze competenties verder te ontwikkelen en verbeteren.

Wie zou jij adviseren, om net als jij, via het TPNG traineeship bij een gemeente te komen werken?
Jonge, gedreven, energieke afgestudeerden die de wil hebben om echt impact te maken. De studierichting is naar mijn mening nog niet eens zo relevant, want kennis uit veel verschillende invalshoeken kan van waarde zijn binnen projectmanagement. Het belangrijkste is mentaliteit, de wil om dingen aan te pakken, en assertief en actief te zijn.

Jeroen Voskuil
  Jeroen Voskuil

  Trainee gemeente Pijnacker-Nootdorp

  “Bij een gemeente kun je direct impact maken door de leefomgeving aantrekkelijker of functioneler te maken.”

  Blanche Huf
   Blanche Huf

   Ex-trainee gemeente Delft

   “Je krijgt een opdracht en het geeft een voldaan gevoel wanneer je de resultaten kan teruggeven aan de opdrachtgever.”

   Melvin te Mebel
    Melvin te Mebel

    Ex-trainee gemeente Oude IJsselstreek

    “Het is mooi wanneer je een plan kunt voorleggen waar de initiatiefnemers, collega´s en de wethouder achterstaan.”