Een dag bij de gemeente Tilburg met Yulin

De praktijk van een trainee

Welkom bij mijn dag als trainee projectleider bij de gemeente Tilburg. De gemeente bestaat uit 19 afdelingen, waarvan de mijne PPI is, en gaat over de projecten, programma’s en interim managers. Ik heb op dit moment 2 eigen projecten en ondersteun bij 2 andere projecten.08:12 Ik heb de overstap op Den Bosch wéér gemist en ik baal, want vandaag heb ik een leuke maar drukke dag. In de trein bekijk ik alvast mijn mail, omdat ik straks direct begin met een training.


09:00 Ik heb een training van een paar uur over projectmatig creëren (PMC) de methode waar Tilburg in 2012 volledig op is overgestapt en die elke nieuwe PPI medewerker dient te volgen. Dit is deel 2, er is elke maand een deel en deze keer gaat het over een projectplanning maken. Toevallig ben ik daar zelf mee bezig voor mijn projecten.


12:00 De training is afgelopen en ik heb afgesproken met een collega om bij te praten over mijn projecten, en we hebben besloten om ook maar meteen samen te lunchen. 


12:30 Na de lunch bereid ik mij voor op mijn projectteamoverleg van straks, ik stel een kleine agenda op en zoek een focushokje, wat nog wel eens lastig kan zijn op dinsdag.


13:00 Ik heb een projectteamoverleg met Marc en Arno, zij vormen het kernteam en met hen werk ik het meest nauw samen voor een van mijn projecten, die over kunst in de openbare ruimte gaat. We maken afspraken die ons verder helpen in het project, en we bereiden een stakeholder analyse sessie voor die aanstaande week plaatsvindt.


14:00 Ik ga door naar het projectteamoverleg waar ik ondersteun, over deelmobiliteit. Hier maak ik voornamelijk de aantekeningen en soms lees ik beleidsstukken door op lees- en begrijpbaarheid en consistentie van begrippen etc. Ik vind het een interessant onderwerp maar heb hier geen hele grote taken in. Ik moet iets eerder weg want ons afdelingsoverleg begint om 15:15!


15:15 Het afdelingsoverleg vindt plaats in de Raadszaal. Dit is met de hele PPI afdeling, die bestaat uit 4 teams, openbare ruimte, stedelijke ontwikkeling, ICT en organisatie (ik hoor bij die laatste). Ik vind het altijd indrukwekkend om in de Raadszaal te zijn. Het gaat deze keer over participatie, wat een belangrijk thema is voor de gemeente en haar bewoners.


17:15 Ik moet eigenlijk nog een paar taken uitvoeren, maar omdat ik de trein wil pakken ga ik na het afdelingsoverleg direct naar het station en doe de laatste dingetjes in de trein. Een drukke maar geslaagde dag!


Tags :
De praktijk van een trainee
Share This :

Have Any Question?

Do not hesitage to give us a call. We are an expert team and we are happy to talk to you.