Een dag met Kalle bij de gemeente Texel

De praktijk van een trainee

Ik ben Kalle van Straten en ik ben een trainee projectleider bij Gemeente Texel. Hoewel gemeente Texel relatief klein is (14.900 inwoners) hebben we veel onderhoud aan de infrastructuur. Het zichtbaarste gedeelte van de infrastructuur zijn natuurlijk de wegen. Binnen dit gebied ben ik dan ook de projectleider voor vier verschillende projecten.


7:30 Ik ben aangekomen op de fiets bij het kantoor van Gemeentewerken. Ik start mijn laptop op en zet even een kop koffie terwijl ik mijn collega’s spreek over hun weekend en werkzaamheden. Als mijn laptop eenmaal is opgestart ga ik even snel door mijn email heen en beantwoord prangende mails.


8:30 Ik kijk naar mijn To Do lijst om te zien of dat er deze week een deadline is en welke taken prioriteit hebben. Voor vandaag is dat het voorbereidend werk voor één project. Dit houd in dat ik alle nutsbedrijven (elektra, gas en water) benader of dat zij binnen de projectgrens kabels en leidingen hebben die vervangen moeten worden. Deze uitvraag is standaard bij Gemeente Texel. Dit doen we om zo te voorkomen dat de nieuwe straat een paar jaar later weer opnieuw opgebroken moet worden.


10:00 Rond deze tijd begint het teamoverleg met het gehele team Inrichting & Beheer van Gemeente Texel. Tijdens dit overleg wordt er gedeeld waar iedereen mee bezig is: welke werkzaamheden worden uitgevoerd en welke problemen komen er bij kijken.


11:00 Na het teamoverleg ga ik weer verder met het voorbereidend werk. Naast het infomeren van nutsbedrijven is het ook nodig om een aantal onderzoeken uit te laten zetten, zoals bodemonderzoek; asfaltboringen en flora & fauna check, om maar een paar te noemen. Gemeente Texel heeft vergelijkbare onderzoeken in de buurt gedaan, helaas zijn deze onderzoeken niet volledig gearchiveerd. Dat betekent dat er weer een ronde rondje mailen en bellen wordt.


12:30 Het is tijd voor pauze geworden. Meestal loop ik kort een rondje tussen de “tuunwallen” op het Doolhof tijdens mijn lunch.


13:00 Na de pauze heb ik een projectoverleg met de areaalbeheerder van wegen en de werkvoorbereider van weg. Het doel van dit overleg is het verzamelen van feedback op eerder gemaakte tekeningen. Normaal zou een tekenaar of ontwerper de tekeningen maken maar omdat ontwerpen mooi binnen mijn vaardigheden valt heb ik het deze keer zelf gedaan. Dat is ook het mooie en uitdagende van werken bij Gemeente Texel, je honderd-en-één petjes op doen. Na het verkrijgen van de feedback ga ik aan de slag met het verwerken van de feedback.


16:00 Nadat ik de feedback heb verwerkt en heb gereageerd op wat mailtjes van de nutsbedrijven is het tijd om af te sluiten. Ik sluit mijn laptop af, stop het in mijn tas en stap op de fiets naar huis.Tags :
De praktijk van een trainee
Share This :

Have Any Question?

Do not hesitage to give us a call. We are an expert team and we are happy to talk to you.