Trainee Programma Nederlandse Gemeenten

Voor de beste start als beginnend projectleider bij de gemeente Vught

Traineeships bij de gemeente Vught

Bij TPNG hebben we mooie traineeplaatsen in Vught

Gespecialiseerd ontwikkelprogramma

Dedicated trainee programma voor startende projectleiders

Trek een jaar samen met andere trainees op

Samen maatschappelijke impact en plezier maken

Meer weten of direct solliciteren?

Chat met ons of bel
085 – 732 57 45.

Pak jij de regie bij fysieke projecten? Word trainee bij de gemeente Vught

Wil jij werken aan fysieke projecten en daarbij écht de regie hebben? Het Trainee programma Nederlandse Gemeenten biedt jou een vliegende start als beginnende projectleider bij de gemeente Vught. Met een sterk opleidingsprogramma, individuele coaching en begeleiding door een ervaren projectleider, ga je binnen één gemeente aan de slag met verschillende fysieke projecten, maar ben jij onderdeel van een landelijk netwerk van trainees. Zo heb jij de ruimte om te ontdekken wat bij jou past en jezelf op persoonlijk en professioneel vlak snel te ontwikkelen, terwijl je bouwt aan een netwerk waar je de rest van je gemeentelijke carrière profijt zal hebben.

Waar jij aan kunt werken

Binnen het fysieke domein kan jij te maken krijgen met een diversiteit aan belangrijke maatschappelijke opdrachten. Denk aan de herinrichting van straten, het vergroten van scholen, het bouwen van gymzalen, nieuwbouw voor inwoners en ondernemers, etc. We bieden jou binnen je ontwikkelprogramma tot toekomstig projectleider de kans om direct impact te maken.

Waar jij aan kunt werken…

Opgaven

Binnen ons traineeship hebben we diverse mooie opgaven voor je liggen.

Waar jij aan kunt werken

Opgaven

Hallo! Ik ben Peter de Greef, Manager Dienstverlening bij de gemeente Vught. Leuk dat je interesse toont voor het trainee programma van de TPNG om als startende projectleider aan de slag te gaan. Graag leren we je beter kennen. Wist je dat je binnen Vught aan prachtige projecten kunt werken? Om je een beeld te geven, hieronder een aantal projecten waar we nu aan werken. Samen met jou bepalen we welke van de vele projecten het beste bij je past en met welke senior projectleiders je een klik hebt.

Herinrichting Kampdijklaan
  Herinrichting Kampdijklaan

  Een laan met een karakteristieke bomenstructuur. Deze wordt verder ontwikkeld tot een fietsstraat. De bestrating van de Kampdijklaan is aan vervanging toe. Omdat we de laan toch moeten openbreken, is dit meteen een goede gelegenheid om de straat opnieuw in te richten. Dit doen we graag samen met de bewoners van de Kampdijklaan.

  Herinrichting Kolonel Thomsonlaan
   Herinrichting Kolonel Thomsonlaan

   De riolering en inrichting van de Kolonel Thomsonlaan in Vught wordt vernieuwd. Dit gaat om een laan in de villawijk. Dit is nu asfalt en worden straks klinkers.

   Herinrichting Helvoirtsestraat
    Herinrichting Helvoirtsestraat

    In het woonkern in Helvoirt vindt er een herinrichting plaats op een doorgaande weg tussen de N65 richting Vlijmen, maar ook een woonstraat. Momenteel is dit nog in ontwerp.

    Waar jij aan kunt werken

    Opgaven

    Hallo, mijn naam is Dieke Fijen, interim regisseur gebiedsontwikkeling binnen de gemeente Vught. Cluster gebiedsontwikkeling is onderdeel van de afdeling ontwikkeling en binnen dit cluster werken professionals die onze projecten van A tot Z leiden, op het gebied van onder andere het thema wonen en ons mooie buitengebied. Wil je weten met welke toffe projecten we momenteel mee bezig zijn? Dan geef ik je alvast hieronder een kijkje achter de schermen. We hopen je hiermee een indruk te geven in de projecten waar je aan kunt bijdragen binnen een gemeente waarbij participatie en kwaliteit een grote rol speelt.

    De Baarzen
     De Baarzen

     Eind 2021 heeft de gemeenteraad van Vught de gebiedsvisie “Hart van de Baarzen, Vught” vastgesteld. Deze houdt globaal het volgende in: • De gevel van de supermarkt, direct aan de Rouppe van der Voortlaan, wordt zoveel als mogelijk aan het straatbeeld ontnomen door groen en de parkeerplaatsen worden gerealiseerd op maaiveld tussen de supermarkt en De Lichtstraat. • Aan de oostzijde van basisschool De Lichtstraat wordt een aanbouw gerealiseerd van ongeveer 550 m2. • Ten oosten van het Kindcentrum wordt een nieuwe gymzaal gerealiseerd. De bestaande gymzaal wordt gesloopt. • Het woonprogramma bestaat uit ongeveer uit 8 patiowoningen aan de Brabantlaan en ongeveer 66 appartementen.

     Uitbreiding Van der Valk Vught
      Uitbreiding Van der Valk Vught

      Er zijn nieuwbouwplannen voor de locatie Van der Valk Vught. Inmiddels is het participatieplan vastgesteld.

      Ontwikkeling woonconcept voor 55-plussers
       Ontwikkeling woonconcept voor 55-plussers

       Op het voormalige Kentalisterrein aan de Laagstraat en Glorieuxlaan ontwikkelt Bonita groep, begeleid door ontwikkelaar Volantess, een uniek woonconcept voor 55-plussers: Woonlandschap de Leyhoeve. Dit zijn huurappartementen die van alle gemakken zijn voorzien. Ze willen hier een aangename leefomgeving creeëren waar bewoners – ook als ze ouder worden – ontspannen kunnen blijven wonen. Met zorg binnen handbereik. Leefplezier, kwaliteit, woongenot en gastvrijheid staan centraal bij de Leyhoeve.

       Energietransitie

       We hebben in Nederland een grote opgave met de energietransitie. Ga jij bijdragen aan deze opgave?

       Stads- en gebiedsontwikkeling

       Gebiedsontwikkeling, nieuwe wijken, stadscentra, achterstandswijken. Help je mee?

       Sociale vraagstukken

       Preventie rond alcohol, drugs, huislijk geweld. Betere zorg, algemene voorzieningen en cultuur. Denk jij mee over oplossingen?

       Het verhaal van trainee Jeroen

       Trainee

       Jeroen is in februari 2023 begonnen bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Na zijn studie bestuurskunde had hij eerst een jaartje een break genomen en wilde vervolgens aan de slag bij een gemeente.

       Waarom trainee worden?
       Natuurlijk ga jij binnen het trainee programma werken aan belangrijke maatschappelijke thema’s. Maar ons traineeship biedt zoveel meer:

       • Een vliegende start als beginnend projectleider

       Na het trainee programma van één jaar ga je, bij een wederzijdse klik, verder in vaste dienst bij de gemeente Vught. Wij geloven in de aanpak om direct aan de slag te gaan op één vaste plek, waarmee je verschillende projecten uit het fysieke domein gaat ontdekken. Zo ga je efficiënt en effectief aan de slag, ontdek je jouw kracht en leer je het meest.

       • Ervaren en intensieve begeleiding

       Tijdens ons trainee programma ga je tezamen met een gespecialiseerde projectleider aan de slag met verschillende projecten binnen Vught. Vanuit ons begeleidingsteam krijg je een ervaren (externe) projectleider als coach, die je het hele jaar door begeleidt. Je kunt dus altijd op hem of haar terugvallen als je ergens tegenaan loopt.

       • Hechte groep trainees & groot landelijk netwerk

       Naast het netwerk van VPNG, bouw je ook onderling met je medetrainees een netwerk en goede band op. Het zijn leeftijdgenoten die je regelmatig ziet en die allemaal in dezelfde flow zitten om als projectleider maatschappelijke impact te gaan maken. Van dit netwerk ga je de rest van je gemeentelijke carrière veel profijt hebben!

       Ben jij dit?

       Kracht

       Startende projectleiders zijn actiegericht, willen concrete zaken voor elkaar krijgen en geven handen en voeten aan beleid.

       Haarlem

       Leegstaande kantoren maken plaats voor 2750 moderne woningen, gezellige buurten en veel groen. Er komen nieuwe winkels, voorzieningen en horeca. Ga jij hieraan meewerken?

       Alphen aan den Rijn

       Voor de gemeente Alphen aan den Rijn zoeken we trainees die aan de slag willen met gebiedsontwikkeling.

       Eindhoven

       Voor de gemeente Eindhoven zoeken we een trainee die aan de slag wil met meerdere fysieke projecten.

       Alphen aan den Rijn
       Alphen aan den Rijn

       Bloemendaal / Heemstede
       Bloemendaal / Heemstede

       Eindhoven
       Eindhoven

       Tilburg
       Tilburg

       Vught
       Vught

       Texel
       Texel

       Gooise meren
       Gooise meren

       Haarlem
       Haarlem

       Leegstaande kantoren maken plaats voor 2750 moderne woningen, gezellige buurten en veel groen. Er komen nieuwe winkels, voorzieningen en horeca. Ga jij hieraan meewerken?

       Den Helder
       Den Helder

       Herken jij jezelf in meerdere van onderstaande punten, dan past een traineeplek als startende projectleider uitstekend bij jou. Pak de regie en meld je aan voor ons traineeship!

       • Wil jij maatschappelijke impact maken en werken aan de ontwikkeling van de stad?
       • Heb je zowel strategisch inzicht om te reflecteren, als de ambitie en drive om dingen concreet te maken?
       • Heb jij het talent om contact te maken op verschillende niveaus? Dus zowel met inwoners, ondernemers, en ook wethouders en gemeenteraadsleden?
       • Heb jij veel energie en heb je gevoel voor maatschappelijke verhoudingen?
       • Ben je zelfverzekerd genoeg om jouw visie in te brengen, maar kan je ook goed luisteren?
       • Sta je open om te leren en ben je nieuwsgierig?
       • Ben je student, starter of young professional op hbo of wo niveau? We vragen een diploma op minimaal bachelorniveau, maar starten is mogelijk als je nog bezig bent met jouw afstuderen, maar ook als je al (tot maximaal 3 jaar) werkervaring hebt.
       • Je moet de Nederlandse taal goed beheersen omdat bij het traineeprogramma en op je werkplek de voertaal Nederlands is.

       Ervaringen van trainees

       Trainees

       Blanche Huf
        Blanche Huf

        Ex-trainee gemeente Delft

        “Je krijgt een opdracht en het geeft een voldaan gevoel wanneer je de resultaten kan teruggeven aan de opdrachtgever.”

        Melvin te Mebel
         Melvin te Mebel

         Ex-trainee gemeente Oude IJsselstreek

         “Het is mooi wanneer je uiteindelijk een plan kunt voorleggen waar de initiatiefnemers, collega´s en de wethouder achterstaan.”

         Jeroen Voskuil
          Jeroen Voskuil

          Trainee gemeente Pijnacker-Nootdorp

          “Bij een gemeente kun je direct impact maken door de leefomgeving aantrekkelijker of functioneler te maken.”

          Word trainee!

          Wil jij de regie pakken op belangrijke maatschappelijke opgaven als startend projectleider? Word trainee bij een gemeente bij jou in de regio. Vraag een intakegesprek aan of solliciteer gelijk!