Trainee Programma Nederlandse Gemeenten

Voor de beste start als beginnend projectleider bij de gemeente Den Helder

Traineeships bij de gemeente Den Helder

Bij TPNG hebben we mooie traineeplaatsen in Den Helder

Gespecialiseerd ontwikkelprogramma

Dedicated trainee programma voor startende projectleiders

Trek een jaar samen met andere trainees op

Samen maatschappelijke impact en plezier maken

Meer weten of direct solliciteren?

Chat met ons of bel
085 – 732 57 45.

Pak jij de regie bij fysieke projecten? Word trainee bij de gemeente Den Helder

Wil jij werken aan fysieke projecten en daarbij écht de regie hebben? Het Trainee programma Nederlandse Gemeenten biedt jou een vliegende start als beginnende projectleider bij de gemeente Den Helder. Met een sterk opleidingsprogramma, individuele coaching en begeleiding door een ervaren projectleider, ga je binnen één gemeente aan de slag met verschillende fysieke projecten, maar ben jij onderdeel van een landelijk netwerk van trainees. Zo heb jij de ruimte om te ontdekken wat bij jou past en jezelf op persoonlijk en professioneel vlak snel te ontwikkelen, terwijl je bouwt aan een netwerk waar je de rest van je gemeentelijke carrière profijt zal hebben.

Waar jij aan kunt werken

Binnen het fysieke domein kan jij te maken krijgen met een diversiteit aan belangrijke maatschappelijke opdrachten. Denk aan het verbeteren van de verkeersveiligheid, de herinrichting van straten en projecten rondom zonne-energie, etc. We bieden jou binnen je ontwikkelprogramma tot toekomstig projectleider de kans om direct impact te maken.

Waar jij aan kunt werken…

Opgaven

Binnen ons traineeship hebben we diverse mooie opgaven voor je liggen.

Waar jij aan kunt werken

Opgaven

Hoi ik ben Juliëtte Hulzebos, Teammanager openbare ruimte gemeente Den Helder. Leuk dat je interesse toont voor het trainee programma van de TPNG om als startende projectleider aan de slag te gaan. Graag leren we je beter kennen. Wist je dat je binnen Den Helder aan prachtige projecten kunt werken? Om je een beeld te geven, hierbij een aantal projecten waar we nu aan werken. Eigenlijk zijn het er veel te veel om op te noemen. Samen met jou bepalen we welke van de vele projecten het beste bij je past en met welke senior projectleiders je een klik hebt..

Heel Den Helder op de schop
  Heel Den Helder op de schop

  De vernieuwing van haven- en marinestad Den Helder is inmiddels de nodige jaren onderweg. En kent meerdere gezichten: van de ingrijpende aanpak van een naoorlogse wijk tot en met het bouwen aan de zeedijk en de aanpak van de forten (Stelling Den Helder). Een complex geheel, waarbij vele partners een rol spelen en we vol inzetten op participatie.

  Ontwikkelingsgebied station Den Helder zuid
   Ontwikkelingsgebied station Den Helder zuid

   De gemeente is van plan om het gebied rondom Station Zuid te ontwikkelen. Doel is om hier woningbouw te realiseren, het mobiliteitsknooppunt te versterken en om de sociale veiligheid en de openbare ruimte te verbeteren. De gemeente wil deze ontwikkeling op basis van co-creatie aanpakken, dus samen met de buurt en andere belanghebbenden.

   Stadshart Den Helder
    Stadshart Den Helder

    Het winkelgebied in het stadshart wordt compacter, veel winkelmeters zijn ingeleverd voor wonen. In de afgelopen 15 jaar zijn er reeds 350 woningen toegevoegd aan het stadshart en in de komende 10 jaar vanaf 2023 komen daar nog eens 750 woningen bij.

    Toekomstbestendige stad
     Toekomstbestendige stad

     We maken Den Helder weer toekomstbestendig met de daarbij behorende uitdagingen als klimaat, de circulaire economie en natuurlijk ook met veel participatie van gebruikers en inwoners van de stad.

     Energietransitie

     We hebben in Nederland een grote opgave met de energietransitie. Ga jij bijdragen aan deze opgave?

     Stads- en gebiedsontwikkeling

     Gebiedsontwikkeling, nieuwe wijken, stadscentra, achterstandswijken. Help je mee?

     Sociale vraagstukken

     Preventie rond alcohol, drugs, huislijk geweld. Betere zorg, algemene voorzieningen en cultuur. Denk jij mee over oplossingen?

     Het verhaal van trainee Jeroen

     Trainee

     Jeroen is in februari 2023 begonnen bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Na zijn studie bestuurskunde had hij eerst een jaartje een break genomen en wilde vervolgens aan de slag bij een gemeente.

     Waarom trainee worden?
     Natuurlijk ga jij binnen het trainee programma werken aan belangrijke maatschappelijke thema’s. Maar ons traineeship biedt zoveel meer:

     • Een vliegende start als beginnend projectleider

     Na het trainee programma van één jaar ga je, bij een wederzijdse klik, verder in vaste dienst bij de gemeente Den Helder. Wij geloven in de aanpak om direct aan de slag te gaan op één vaste plek, waarmee je verschillende projecten uit het fysieke domein gaat ontdekken. Zo ga je efficiënt en effectief aan de slag, ontdek je jouw kracht en leer je het meest.

     • Ervaren en intensieve begeleiding

     Tijdens ons trainee programma ga je tezamen met een gespecialiseerde projectleider aan de slag met verschillende projecten binnen Den Helder. Vanuit ons begeleidingsteam krijg je een ervaren (externe) projectleider als coach, die je het hele jaar door begeleidt. Je kunt dus altijd op hem of haar terugvallen als je ergens tegenaan loopt.

     • Hechte groep trainees & groot landelijk netwerk

     Naast het netwerk van VPNG, bouw je ook onderling met je medetrainees een netwerk en goede band op. Het zijn leeftijdgenoten die je regelmatig ziet en die allemaal in dezelfde flow zitten om als projectleider maatschappelijke impact te gaan maken. Van dit netwerk ga je de rest van je gemeentelijke carrière veel profijt hebben!

     Ben jij dit?

     Kracht

     Startende projectleiders zijn actiegericht, willen concrete zaken voor elkaar krijgen en geven handen en voeten aan beleid.

     Haarlem

     Leegstaande kantoren maken plaats voor 2750 moderne woningen, gezellige buurten en veel groen. Er komen nieuwe winkels, voorzieningen en horeca. Ga jij hieraan meewerken?

     Alphen aan den Rijn

     Voor de gemeente Alphen aan den Rijn zoeken we trainees die aan de slag willen met gebiedsontwikkeling.

     Eindhoven

     Voor de gemeente Eindhoven zoeken we een trainee die aan de slag wil met meerdere fysieke projecten.

     Alphen aan den Rijn
     Alphen aan den Rijn

     Bloemendaal / Heemstede
     Bloemendaal / Heemstede

     Eindhoven
     Eindhoven

     Tilburg
     Tilburg

     Vught
     Vught

     Texel
     Texel

     Gooise meren
     Gooise meren

     Haarlem
     Haarlem

     Leegstaande kantoren maken plaats voor 2750 moderne woningen, gezellige buurten en veel groen. Er komen nieuwe winkels, voorzieningen en horeca. Ga jij hieraan meewerken?

     Den Helder
     Den Helder

     Herken jij jezelf in meerdere van onderstaande punten, dan past een traineeplek als startende projectleider uitstekend bij jou. Pak de regie en meld je aan voor ons traineeship!

     • Wil jij maatschappelijke impact maken en werken aan de ontwikkeling van de stad?
     • Heb je zowel strategisch inzicht om te reflecteren, als de ambitie en drive om dingen concreet te maken?
     • Heb jij het talent om contact te maken op verschillende niveaus? Dus zowel met inwoners, ondernemers, en ook wethouders en gemeenteraadsleden?
     • Heb jij veel energie en heb je gevoel voor maatschappelijke verhoudingen?
     • Ben je zelfverzekerd genoeg om jouw visie in te brengen, maar kan je ook goed luisteren?
     • Sta je open om te leren en ben je nieuwsgierig?
     • Ben je student, starter of young professional op hbo of wo niveau? We vragen een diploma op minimaal bachelorniveau, maar starten is mogelijk als je nog bezig bent met jouw afstuderen, maar ook als je al (tot maximaal 3 jaar) werkervaring hebt.
     • Je moet de Nederlandse taal goed beheersen omdat bij het traineeprogramma en op je werkplek de voertaal Nederlands is.

     Ervaringen van trainees

     Trainees

     Blanche Huf
      Blanche Huf

      Ex-trainee gemeente Delft

      “Je krijgt een opdracht en het geeft een voldaan gevoel wanneer je de resultaten kan teruggeven aan de opdrachtgever.”

      Melvin te Mebel
       Melvin te Mebel

       Ex-trainee gemeente Oude IJsselstreek

       “Het is mooi wanneer je uiteindelijk een plan kunt voorleggen waar de initiatiefnemers, collega´s en de wethouder achterstaan.”

       Jeroen Voskuil
        Jeroen Voskuil

        Trainee gemeente Pijnacker-Nootdorp

        “Bij een gemeente kun je direct impact maken door de leefomgeving aantrekkelijker of functioneler te maken.”

        Word trainee!

        Wil jij de regie pakken op belangrijke maatschappelijke opgaven als startend projectleider? Word trainee bij een gemeente bij jou in de regio. Vraag een intakegesprek aan of solliciteer gelijk!