Ex-trainee Blanche Huf

Ex-trainee Blanche Huf
Na haar traineeship, waarin ze betrokken was bij zowel fysieke als sociale projecten, is Blanche nu enkele jaren projectleider bij de gemeente Delft. Blanche vertelt waarom ook jij projectleider moet willen worden.

In welk domein bij jij actief en wat voor soort projecten doe jij?

“Momenteel ben ik vooral bezig in het fysieke domein, maar ik heb ook opdrachten gedaan in het sociale domein.”

Je bent begonnen als trainee en nu ben je projectleider. Kun je ons iets vertellen over waarom je die stap hebt gezet?

Blanche: “Het projectleiderschap spreekt me echt aan omdat je een opdracht krijgt en je moet echt het resultaat van die opdracht gaan vervullen. Er is een duidelijk begin van het project, een midden en uiteindelijk is je project ook klaar. Dan kun je het weer teruggegeven aan de opdrachtgever en daar haal ik veel voldoening uit.”

Waarom heb jij gekozen voor een gemeente als werkgever?

“Hiervoor heb ik bij een regionaal werkverband gewerkt”, geeft Blanche aan. “Daar sta je toch wat verder af van de burgers en wat daar gebeurt in de stad. Je hebt korte lijntjes met het bestuur en ook met de inwoners van de stad. Je ziet dat de werkzaamheden die je doet effect heeft op de stad, dat vind ik heel erg leuk.”

Hoe ziet een typische werkdag voor jou eruit?

“Ik zorg er vooral voor dat mijn projecten verder komen, ik ben afhankelijk van interne collega’s, maar ik moet ook steeds met externe partijen schakelen. Als spin in het web ben je informatie aan het verzamelen en dat je alle partijen betrokken hebt bij jouw project. Dus ook veel overleggen.”

.
Hoe ziet de samenwerking met jouw collega’s eruit?

“Wij kunnen gewoon bij elkaar langslopen op het stadskantoor, dat is heel gemoedelijk. Een hele open manier van samenwerken.”

Kun je een voorbeeld noemen van een project waar je enthousiast over bent en wat je hebt afgerond?

“In Delft staan er tiny houses”, vertelt Blanche, “dat was een gaaf project” zegt ze. “Dat heeft natuurlijk ook te maken met duurzaamheid en was een pilot van een type woonvorm. Momenteel zit ik in woningbouwontwikkeling. Dat is ook heel gaaf, hier moeten we betaalbare woningen gaan realiseren.”

Tegen welke uitdagingen loop je aan binnen de gemeente? Wat vind je lastig?

“Bij een middelgrote gemeente hebben we best wel korte lijntjes met het bestuur. Ik verwonder me iedere dag nog wel over hoe de hazen lopen. Wij geven bijvoorbeeld als ambtelijke organisatie aan dat iets bijvoorbeeld het beste is, maar soms denkt de politiek daar dan echt anders over en daar moeten we dan mee dealen. Ik denk dat het dat ook juist interessant maakt om bij een gemeente te werken en je moet om die reden wel redelijk flexibel zijn. Dat maakt het voor mij ook juist weer uitdagend, dat je niet altijd zeker weet hoe het loopt.”

Jeroen Voskuil
  Jeroen Voskuil

  Trainee gemeente Pijnacker-Nootdorp

  “Bij een gemeente kun je direct impact maken door de leefomgeving aantrekkelijker of functioneler te maken.”

  Blanche Huf
   Blanche Huf

   Ex-trainee gemeente Delft

   “Je krijgt een opdracht en het geeft een voldaan gevoel wanneer je de resultaten kan teruggeven aan de opdrachtgever.”

   Melvin te Mebel
    Melvin te Mebel

    Ex-trainee gemeente Oude IJsselstreek

    “Het is mooi wanneer je een plan kunt voorleggen waar de initiatiefnemers, collega´s en de wethouder achterstaan.”