Trainee Programma Nederlandse Gemeenten

Voor de beste start als beginnend projectleider bij de gemeente Heemstede

Traineeships bij de gemeente Heemstede

Bij TPNG hebben we mooie traineeplaatsen in Heemstede

Gespecialiseerd ontwikkelprogramma

Dedicated trainee programma voor startende projectleiders

Trek een jaar samen met andere trainees op

Samen maatschappelijke impact en plezier maken

Solliciteren of vragen?

Chat met ons of bel
085 – 732 57 45 voor een verkennend gesprek!

Pak jij de regie bij fysieke projecten? Word trainee bij de gemeente Heemstede

Wil jij werken aan fysieke projecten en daarbij écht de regie hebben? Het Trainee programma Nederlandse Gemeenten biedt jou een vliegende start als beginnende projectleider bij de gemeente Heemstede. Met een sterk opleidingsprogramma, individuele coaching en begeleiding door een ervaren projectleider, ga je binnen één gemeente aan de slag met verschillende fysieke projecten, maar ben jij onderdeel van een landelijk netwerk van trainees. Zo heb jij de ruimte om te ontdekken wat bij jou past en jezelf op persoonlijk en professioneel vlak snel te ontwikkelen, terwijl je bouwt aan een netwerk waar je de rest van je gemeentelijke carrière profijt zal hebben.

Waar jij aan kunt werken

Binnen het fysieke domein kan jij te maken krijgen met een diversiteit aan belangrijke maatschappelijke opdrachten. Denk aan het verbeteren van de verkeersveiligheid, de herinrichting van straten en projecten rondom zonne-energie, etc. We bieden jou binnen je ontwikkelprogramma tot toekomstig projectleider de kans om direct impact te maken.

Waar jij aan kunt werken…

Opgaven

Binnen ons traineeship hebben we diverse mooie opgaven voor je liggen.

Waar jij aan kunt werken

Opgaven

Hoi, ik ben Leontine Kok, domeinmanager Ruimte gemeente Heemstede. Leuk dat je interesse toont voor het trainee programma van de TPNG om als startende projectleider aan de slag te gaan. Graag leren we je beter kennen. Wist je dat je binnen Heemstede/Bloemendaal aan prachtige projecten kunt werken? Om je een beeld te geven, hieronder een aantal projecten waar we nu aan werken. Eigenlijk zijn het er veel te veel om op te noemen. Samen met jou bepalen we bij welke van de vele projecten het beste bij je past en met welke senior projectleiders je een klik hebt.

Verbeteren verkeersveiligheid Raadhuisstraat en Binnenweg Heemstede
  Verbeteren verkeersveiligheid Raadhuisstraat en Binnenweg Heemstede

  De Raadhuisstraat en de Binnenweg vormen samen de hoofdwinkelstraat van Heemstede. De huidige inrichting van beide wegen hebben op de verkeersbewegingen en het gevoel van verkeersveiligheid niet het gewenste effect. Verkeersdeelnemers ervaren het centrum van Heemstede namelijk als verkeersonveilig, vooral fietsers en voetgangers. Zij vinden dat de voorzieningen voor langzaam verkeer in de huidige situatie niet optimaal zijn.

  Herinrichting Hartenlustlaan Bloemendaal
   Herinrichting Hartenlustlaan Bloemendaal

   Herinrichting van de openbare ruimte van de Hartenlustlaan en een gedeelte van de Kennemerweg tot een 30 km/uur- gebied. Ook vervangen we dan het riool uit 1929 tussen het Kerkplein en de Laan van Boreel.

   Zonneparking Heemstede
    Zonneparking Heemstede

    We zijn met verschillende belangengroepen ontwerpen aan het maken voor het opwekken van zonne-energie boven het parkeerterrein van sportpark Groenendaal aan de Sportparklaan in Heemstede.

    Herinrichting Kop van de Zeeweg (Bloemendaal aan Zee)
     Herinrichting Kop van de Zeeweg (Bloemendaal aan Zee)

     De kop van de Zeeweg wordt herontwikkeld en opnieuw ingericht. Daardoor sluit de openbare ruimte straks beter aan bij de kwaliteit van de vernieuwde en opgewaardeerde horeca. Ook blijft zo het strand aantrekkelijk voor dagbezoekers.

     Integraal huisvestingsplan basisscholen Heemstede
      Integraal huisvestingsplan basisscholen Heemstede

      In de gemeente Heemstede zijn tien basisscholen gevestigd. Ondanks regelmatig onderhoud verouderen de schoolgebouwen. Door veranderingen in het onderwijs, veranderen ook de eisen aan de leeromgeving en inrichting van de gebouwen. De huidige schoolgebouwen voldoen niet (volledig) meer aan deze eisen. Nieuwbouw, verbouw of renovatie is noodzakelijk om de kwaliteit van het onderwijs in de gemeente Heemstede te kunnen continueren en te verbeteren.

      Energietransitie

      We hebben in Nederland een grote opgave met de energietransitie. Ga jij bijdragen aan deze opgave?

      Stads- en gebiedsontwikkeling

      Gebiedsontwikkeling, nieuwe wijken, stadscentra, achterstandswijken. Help je mee?

      Sociale vraagstukken

      Preventie rond alcohol, drugs, huislijk geweld. Betere zorg, algemene voorzieningen en cultuur. Denk jij mee over oplossingen?

      Het verhaal van trainee Jeroen

      Trainee

      Jeroen is in februari 2023 begonnen bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Na zijn studie bestuurskunde had hij eerst een jaartje een break genomen en wilde vervolgens aan de slag bij een gemeente.

      Waarom trainee worden?
      Natuurlijk ga jij binnen het trainee programma werken aan belangrijke maatschappelijke thema’s. Maar ons traineeship biedt zoveel meer:

      • Een vliegende start als beginnend projectleider

      Na het trainee programma van één jaar ga je, bij een wederzijdse klik, verder in vaste dienst bij de gemeente Heemstede. Wij geloven in de aanpak om direct aan de slag te gaan op één vaste plek, waarmee je verschillende projecten uit het fysieke domein gaat ontdekken. Zo ga je efficiënt en effectief aan de slag, ontdek je jouw kracht en leer je het meest.

      • Ervaren en intensieve begeleiding

      Tijdens ons trainee programma ga je tezamen met een gespecialiseerde projectleider aan de slag met verschillende projecten binnen Heemstede. Vanuit ons begeleidingsteam krijg je een ervaren (externe) projectleider als coach, die je het hele jaar door begeleidt. Je kunt dus altijd op hem of haar terugvallen als je ergens tegenaan loopt.

      • Hechte groep trainees & groot landelijk netwerk

      Naast het netwerk van VPNG, bouw je ook onderling met je medetrainees een netwerk en goede band op. Het zijn leeftijdgenoten die je regelmatig ziet en die allemaal in dezelfde flow zitten om als projectleider maatschappelijke impact te gaan maken. Van dit netwerk ga je de rest van je gemeentelijke carrière veel profijt hebben!

      Ben jij dit?

      Kracht

      Startende projectleiders zijn actiegericht, willen concrete zaken voor elkaar krijgen en geven handen en voeten aan beleid.

      Haarlem

      Leegstaande kantoren maken plaats voor 2750 moderne woningen, gezellige buurten en veel groen. Er komen nieuwe winkels, voorzieningen en horeca. Ga jij hieraan meewerken?

      Alphen aan den Rijn

      Voor de gemeente Alphen aan den Rijn zoeken we trainees die aan de slag willen met gebiedsontwikkeling.

      Eindhoven

      Voor de gemeente Eindhoven zoeken we een trainee die aan de slag wil met meerdere fysieke projecten.

      Alphen aan den Rijn
      Alphen aan den Rijn

      Bloemendaal / Heemstede
      Bloemendaal / Heemstede

      Eindhoven
      Eindhoven

      Tilburg
      Tilburg

      Vught
      Vught

      Texel
      Texel

      Gooise meren
      Gooise meren

      Haarlem
      Haarlem

      Leegstaande kantoren maken plaats voor 2750 moderne woningen, gezellige buurten en veel groen. Er komen nieuwe winkels, voorzieningen en horeca. Ga jij hieraan meewerken?

      Den Helder
      Den Helder

      Herken jij jezelf in meerdere van onderstaande punten, dan past een traineeplek als startende projectleider uitstekend bij jou. Pak de regie en meld je aan voor ons traineeship!

      • Wil jij maatschappelijke impact maken en werken aan de ontwikkeling van de stad?
      • Heb je zowel strategisch inzicht om te reflecteren, als de ambitie en drive om dingen concreet te maken?
      • Heb jij het talent om contact te maken op verschillende niveaus? Dus zowel met inwoners, ondernemers, en ook wethouders en gemeenteraadsleden?
      • Heb jij veel energie en heb je gevoel voor maatschappelijke verhoudingen?
      • Ben je zelfverzekerd genoeg om jouw visie in te brengen, maar kan je ook goed luisteren?
      • Sta je open om te leren en ben je nieuwsgierig?
      • Ben je student, starter of young professional op hbo of wo niveau? We vragen een diploma op minimaal bachelorniveau, maar starten is mogelijk als je nog bezig bent met jouw afstuderen, maar ook als je al (tot maximaal 3 jaar) werkervaring hebt.
      • Je moet de Nederlandse taal goed beheersen omdat bij het traineeprogramma en op je werkplek de voertaal Nederlands is.

      Ervaringen van trainees

      Trainees

      Blanche Huf
       Blanche Huf

       Ex-trainee gemeente Delft

       “Je krijgt een opdracht en het geeft een voldaan gevoel wanneer je de resultaten kan teruggeven aan de opdrachtgever.”

       Melvin te Mebel
        Melvin te Mebel

        Ex-trainee gemeente Oude IJsselstreek

        “Het is mooi wanneer je uiteindelijk een plan kunt voorleggen waar de initiatiefnemers, collega´s en de wethouder achterstaan.”

        Jeroen Voskuil
         Jeroen Voskuil

         Trainee gemeente Pijnacker-Nootdorp

         “Bij een gemeente kun je direct impact maken door de leefomgeving aantrekkelijker of functioneler te maken.”

         Word trainee!

         Wil jij de regie pakken op belangrijke maatschappelijke opgaven als startend projectleider? Word trainee bij een gemeente bij jou in de regio. Vraag een intakegesprek aan of solliciteer gelijk!